Про безпеку мешканців турбуються у Студениківській ОТГ

Студениківську об’єднану територіальну громаду створили 24 грудня 2017 року. До її складу увійшли 5 сільських рад, а кількість жителів налічує близько 4,5 тисяч осіб. Проте, незважаючи на свою малочисельність, Студениківська ОТГ є однією з найуспішніших малих сільських громад.

«Наша громада ще дуже молода, але ніхто крім нас самих не побудує нам європейську громаду. І для цього є всі можливості!», - не втомлюються повторювати у Студениківській ОТГ. І слідом за розбудовою освітньої, медичної та інфраструктурної сфери взялися за питання безпеки в громаді.

 

 

Центр безпеки включає в себе цілодобове відеоспостереження (33 камери по усім селам, що увійшли до складу ОТГ), цілодобову варту правопорядку на договірній основі, постійну пожежну охорону та роботу поліцейського офіцера громади.

 

 

«З часу створення громади працюємо над діяльністю безпекового сегменту громади. Відразу взяли під своє крило пожежне депо, влітку 2019 року уклали договір на патрулювання із охоронною фірмою, поступово встановили камери відеоспостереження. Труднощі були тільки із встановленням цілодобового спостереження за відеокамерами. Щоб це здійснити, приміщення повинне бути пристосоване до цілодобового перебування людей, тому усе вирішили об’єднати під одним дахом у приміщенні  пожежного депо у селі Студеники. Добротна будівля, збудована ще за часів колишнього Радянського Союзу вимагала ремонту і оновлення», - так про цілеспрямовану роботу зі створення Центру безпеки говорить голова Студениківської ОТГ Марія Лях.

Впродовж 2019 року проводили оновлення та реконструкцію приміщення. Насамперед встановили твердопаливний котел, систему опалення, водопостачання та водовідведення, замінили вікна на енергозберігаючі, вставили нові двері, здійснили внутрішній ремонт приміщення. Диспетчерський пункт відеоспостереження завершений.

 

 

При облаштуванні приміщення використовували комплексний підхід, що передбачає зосередження усіх безпекових служб у одному місці. Тут базується рятувальна служба, пункт охорони правопорядку, диспетчерська служба та цілодобове спостереження і відеонагляд.

«Ми взяли участь у Програмі «Поліцейський офіцер громади». Наш офіцер бере участь у конкурсі на зайняття посади, ремонт вже зроблено у приміщенні, буде виділено кошти з бюджету ОТГ для придбання авто та компютерного обладнання для офіцера на черговій сесії ради. Попереду – придбання нового пожежного автомобіля, встановлення додаткових камер відеонагляду, встановлення систем пожежної сигналізації в усіх закладах освіти та медицини. Повністю плануємо завершити проект не пізніше 2021 року», - пояснює Марія Лях.

 

 

Мешканці об’єднаної територіальної громади говорять, що відчули різницю, коли почав діяти Центр безпеки. Питанням подальшого його функціонування цікавилися і під час заслуховування  звітів голови за 2019 рік у різних селах.

«Крадіжок велосипедів тепер немає. Декілька разів ловили по камерах злодіїв. Тепер бояться», - радіє пані Галина, мешканка села Студеники.

«Якщо раніше на території громади часто ставалися крадіжки, особливо в дачних володіннях, крадіжки велосипедів, вирубка лісових насаджень, п’яні розбої, то зараз майже відсутні крадіжки, здійснюється контроль за лісовими насадженнями, повний ко нтроль правопорядку в громаді. Всі знають, що є охорона та камери відеонагляду – порушники заспокоїлись, мирне населення почувається в безпеці», - наголошує Віта Козелецька, головний спеціаліст з регіонального розвитку відділу житлово-комунального господарства, інвестицій та соціально-економічного розвитку Студениківської ОТГ.

Проект реалізований повністю за кошти місцевого бюджету. Під час реалізації, говорять в Студениках, допомогли і експерти Програми «U-LEAD з Європою».

«Семінари, навчальні поїздки, виїзні консультації спеціалістів Програми – безцінні!», - говорять в громаді.

«Найбільша цінність будь-якої держави чи суспільства – це людське життя, тому головне завдання громади берегти його всіма можливими способами, а тим хто стоїть на його сторожі створити пристойні умови для виконання ними професійних обов’язків, над цим і працюємо», - підсумувала Марія Лях.

Теги:

безпека

Область:

Київська область

Громади:

Студениківська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

25 липня 2024

«Телефонували голові, щоби подякувати, а не жалітися». Як у Решетилівській громаді відремонтували шкільне укриття

«Телефонували голові, щоби подякувати, а не...

Нещодавно міській голові Решетилівської громади, що на Полтавщині, Оксані Дядюновій телефонували батьки учнів...

24 липня 2024

Рава-Руська та Великий Бичків знаходять неординарні рішення завдяки міжмуніципальному співробітництву

Рава-Руська та Великий Бичків знаходять...

19 липня 2024 року Рава-Руська громада, що на Львівщині, та Великий Бичків, що на Закарпатті, уклали угоду про...

23 липня 2024

Як створити нові робочі місця і розвивати економіку: коворкінги Пирятинської громади

Як створити нові робочі місця і розвивати...

Як Пирятинська громада об’єднує місцевих жителів, навчає дітей заробляти гроші, проводить сеанси психологічної...

22 липня 2024

У двох ліцеях Вишнівської громади облаштували безбар’єрне середовище для учнів

У двох ліцеях Вишнівської громади облаштували...

Коли йдеться про навчання учнів з особливими освітніми потребами, зволікати з облаштуванням відповідних умов не...