Уряд змінив порядок та умови надання субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів

18 лютого Уряд вніс зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.


Змінами, які розробив Мінрегіон, передбачено, зокрема, що субвенція розподіляється між регіонами (області та місто Київ) з дотриманням таких критеріїв: 80% — відповідно чисельності населення, яке проживає у регіоні; 20% — для регіонів, у яких показник валового регіонального продукту в розрахунку на одну особу менше 75% середнього показника по Україні.

Фінансування здійснюється за умови відповідності проектів і заходів пріоритетам, визначеним у регіональних стратегіях розвитку та планах соціально–економічного розвитку відповідних територій. Вони повинні відповідати оптимальним мережам соціальної інфраструктури та доступності публічних послуг у відповідних сферах, забезпечувати комплексне вирішення проблеми. Також області повинні мати актуальну містобудівну документацію та затверджені проекти будівництва, передбачити співфінансування з місцевих бюджетів. Проекти мають бути завершені у поточному році.

За рахунок субвенції можуть реалізовуватись проекти будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, у тому числі щодо енергоефективності та енергозбереження, водопостачання,  водовідведення та теплопостачання, за наявності схеми теплопостачання населеного пункту. Також здійснюватися заходи Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020 — 2022 роки, екологічні та природоохоронні заходи, придбаватись медичне обладнання та комунальний транспорт.

У 2020 році субвенція, в першу чергу, надається для реалізації проектів будівництва, спрямованих на забезпечення покращення якості надання послуг у галузі освіти, охорони здоров’я та спорту.

Також субвенція спрямовується на завершення проектів будівництва з терміном реалізації до трьох років, які розпочато у попередні роки за її рахунок.

20.02.2020 - 09:53 | Переглядів: 16754
Уряд змінив порядок та умови надання субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів

Теги:

бюджет

Джерело:

Мінрегіон

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...