На карті Тернопільщини з'явилася Чортківська міська ОТГ

До Чорткова приєднались села Біла, Бичківці, Скородинці та Росохач. Згідно з затвердженим Тернопільською обласною радою перспективним планом формування територій громад в області (рішення №790 від 8.06.2018), Чортківська ОТГ повинна була утворитись ще декілька років тому. Втім, керівництво Чортківського району не сприяло утворенню саме такої громади, тож процес затягнувся на роки.

Попри все, з Тернопільської обласної державної адміністрації надійшли позитивні висновки щодо добровільного приєднання Білівської, Бичківської, Скородинської та Росохацької сільських територіальних громад до територіальної громади міста обласного значення Чорткова Тернопільської області. І вже 24 грудня 2019 року на засіданні сесії Чортківської міської ради депутатами було підтримано проект про надання згоди на добровільне приєднання до міста Чорткова чотирьох вищеперелічених сільських рад. Варто зазначити, що згідно з перспективним планом, до Чортківської ОТГ повинні були би увійти ще Горішня Вигнанка та Пастуше. Втім, оскільки Горішньовигнанський сільський голова наклав вето на рішення депутатів про приєднання до Чорткова, до складу громади не змогли увійти і мешканці села Пастуше.

Маючи статус об’єднаної територіальної громади, Чортківська громада матиме змогу претендувати на міжнародні грантові та донорські кошти від програм «DOBRE», «U-LEAD з Європою», Державного Фонду енергоефективності тощо.

2 січня, відбулась зустріч керівництва Чортківської міської ради, Чортківської районної державної адміністрації, сільських голів вищеперелічених сіл, керівників структурних підрозділів міської ради та РДА. На зустрічі обговорювали, які подальші кроки слід зробити всім сторонам для повноцінної роботи утвореної громади. Зокрема йшлося про функціонування галузі освіти, культури, соціального забезпечення, передачу установ – шкіл, садочків, клубів на баланс Чортківської міської ради, вирішення всіх фінансових питань тощо.

 

 

Область:

Тернопільська область

Джерело:

Чортківська міська рада

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 липня 2024

Міжнародні партнери допомогли відновити головний корпус Одеської академії неперервної освіти

Міжнародні партнери допомогли відновити...

Завдяки зусиллям Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та підтримці Посольства Швейцарії в Україні вдалося...

05 липня 2024

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

Громади зможуть рахувати кількість відходів від...

Експерти громадської організації ReThink, що є членом коаліції Ukraine Support Team, розробили Методичні рекомендації...

05 липня 2024

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» підготували «Бюджети для громадян»

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту...

Громади-учасниці проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі...

05 липня 2024

Впровадження модернізованої версії АІКОМ. Порядок роботи з даними та подачі звітності (запис вебінару)

Впровадження модернізованої версії АІКОМ....

Що потрібно для впровадження модернізованої версії Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту...