Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття підготувала шість розвиткових проектів для громад

Упродовж грудня в Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття підготували шість розвиткових проектів на конкурс  ініціатив місцевих карпатських громад Єврорегіон «Карпати-Україна».

Проектні заявки ОМС області подали за напрямами: популяризація історико-культурної спадщини, туризм та збереження природної спадщини. Максимальний обсяг гранту для одного проекту становить 250 тисяч гривень. Про це розповів проектний менеджер агенції  Ігор Мельничук.

За його словами, чотирьом громадам у інституції допомогли написати проекти «під ключ», ще двом – надали інформаційний супровід.

«Проекти підготовлено для Білоберізької, Делятинської, Матеївецької, Рожнівської, а також Спаської об’єднаних територіальних громад. Окрім того, було написано проект і для Верховинської селищної ради», — говорить експерт.

Ігор Мельничук наголосив, що ці проекти спрямовані, передусім, на реалізацію амбітних ініціатив у громадах.

«За умови залучення зовнішніх фінансових ресурсів у Матеївецькій громаді планують розвивати лікувально-оздоровчий туризм, а в Білоберізькій ОТГ, на базі сільського клубу в присілку Пасічне, – створити туристично-рекреаційний центр «Під писаним каменем». У Делятинській громаді, використовуючи 3D технології, планують реалізувати ініціативу «Віртуальна Делятинщина». На Верховинщині мають намір втілити проект «100% Гуцульщина». Така ініціатива передбачає забезпечення популяризації туристичного потенціалу Верховинського району, в першу чергу, серед жителів східних та південних областей України, — сказав Мельничук.

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

01 червня 2024

01 червня 2024

5 червня - оголошення найкращого міста та мера України

5 червня - оголошення найкращого міста та мера...

5 червня у Києві відбудеться Конференція з демократичного врядування, на якій буде оголошено найкраще місто України...

01 червня 2024

Децентралізація: найважливіше за травень

Децентралізація: найважливіше за травень

На початку кожного місяця портал «Децентралізація» підбиває підсумки місяця, що минув. Говоримо про важливі рішення,...

31 травня 2024

Три громади Закарпаття об’єдналися заради здоров’я своїх мешканців

Три громади Закарпаття об’єдналися заради...

Батівська, Косоньська та Великоберезька громади завдяки експертній підтримці U-LEAD офіційно оформили співробітництво...