Міськрайонний ЦНАП Тетіївської ОТГ забезпечить 30 тисяч мешканців громади та району якісними адмінпослугами

5 грудня у Тетіївській ОТГ Київської області відкрився міськрайонний Центр надання адміністративних послуг, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Спільний для громади та району Центр надаватиме понад 30 тисячам мешканців  175 послуг, включно з послугами соціального захисту, пенсійними послугами, реєстрацією актів цивільного стану, землі, бізнесу та нерухомості. Також у ЦНАП працюватиме спеціаліст центру зайнятості. Крім основного офісу, у 5 селах громади були створені віддалені робочі місця адміністраторів ЦНАП, які зроблять послуги доступнішими для мешканців віддалених населених пунктів ОТГ. 

 

 

Громада самостійно провела капітальний ремонт приміщення, виділивши з місцевого бюджету 1.3 млн грн. План-зонування та дизайн-проєкт Центру було розроблено експертами U-LEAD. Також Програма забезпечила 20 робочих місць ЦНАП та ВРМ сучасними меблями, і 13 з них ІТ-обладнанням для роботи з клієнтами. У Центрі встановлено електронну систему керування чергою. ЦНАП доступний для людей з інвалідністю та має дитячий куточок для зручності всіх відвідувачів.

 

 

Петро Макаренко, регіональний координатор Програми «U-LEAD з Європою»: «Якісні та комфортні послуги доступні для всіх – це великий крок на шляху до сервісної держави і належного урядування. ЦНАП у Тетіївський ОТГ – найбільший у рамках першого раунду Програми, і ми сподіваємось, що він стане взірцем для наслідування серед інших громад. Ми впевнені, що міськрайонний ЦНАП громади та району разом з віддаленими робочими місцями створить ефективну систему надання адмінпослуг для мешканців, які отримуватимуть лише якісні послуги в комфортних умовах».

У рамках Програми всі співробітники Центру та ВРМ  пройшли навчання за 5-модульною системою щодо особливостей надання певних груп адміністративних послуг, роботи з клієнтами, ділової етики та інших важливих тем, з якими щодня стикається персонал належного ЦНАП.

 

 

Руслан Майструк, Голова Тетіївської ОТГ, висловив подяку міжнародним партнерам: «Наша громада отримала чудову можливість створити новий сучасний ЦНАП, в якому кожен зможе отримати якісні в комфортних умовах. Завдяки спільному ЦНАП та п’яти віддаленим робочим місцям, послуги стануть доступнішими та ближчими до мешканців. Це результат спільних зусиль нашої громади та експертів Програми «U-LEAD з Європою». Попереду у нас ще багато роботи, нових проєктів і якісних змін для благополуччя жителів всієї ОТГ».

 

 

Підтримка Програми продовжується і найближчим часом ЦНАП  отримає доступ до сучасного програмного комплексу для автоматизації роботи – «Вулик», розробленого проєктом EGOV4UKRAINE в рамках «U-LEAD з Європою». Всі співробітники пройдуть навчання по роботі з «Вуликом».

ЦНАП у Тетіївській ОТГ вже третій, відкритий у Київській області за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». До кінця року у області запрацюють ще чотири Центри надання адміністративних послуг за підтримки Програми.

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги Петро Макаренко

Область:

Київська область

Громади:

Тетіївська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

01 липня 2024

Швидка освітня допомога. Як громади співпрацюють навколо Центру професійного розвитку

Швидка освітня допомога. Як громади...

Авторка: Марія Булейко (Марковська) Центр професійного розвитку для педагогічних працівників у Верховині, що на...

27 червня 2024

Іршавська громада визначає пріоритети місцевого розвитку разом з жителями

Іршавська громада визначає пріоритети місцевого...

Як зробити громаду комфортною для всіх жителів? Щоб відповісти на це запитання, надзвичайно важливо залучити...

27 червня 2024

У Володимир-Волинській громаді місцевий бізнес розвивається попри воєнні виклики

У Володимир-Волинській громаді місцевий бізнес...

Наприкінці 2022 року Володимир-Волинська громада на Волині, як і тисячі інших населених пунктів в Україні, потерпала...

25 червня 2024

Соціальне таксі та паспортна станція: Білокриницька громада розширює послуги через муніципальне співробітництво

Соціальне таксі та паспортна станція:...

Відвідати банк або лікарню для людей з інвалідністю в Білокриницькій громаді, що на Рівненщині, — справжній виклик,...