У Гуляйпільській міській ОТГ розпочав роботу мобільний ЦНАП

Завдяки співпраці з Програмою «U-LEAD з Європою» міськрайонний Центр надання адміністративних послуг у місті Гуляйполе пройшов інституційну модернізацію і тепер надаватиме 26 тисячам жителів громади та району 119 адміністративних послуг. 118 з них мешканці 59 населених пунктів Гуляйпільської району зможуть у мобільному ЦНАП, який також розпочав роботу за підтримки Програми.

Мобільний Центр надання адміністративних послуг – це спеціально обладнаний автомобіль, у якому облаштовані два повноцінні робочі місця адміністраторів надання адміністративних послуг. Прийом громадян здійснюється всередині транспортного засобу. Мобільний ЦНАП обладнаний системами обігріву та кондиціонування повітря, а для відвідувачів є три сидячих місця. При цьому компактний пандус, який передбачений у автомобілі, дозволяє обслуговувати осіб з інвалідністю. «ЦНАП на колесах» також обладнаний мобільною валізою для отримання послуг вдома.

 

 

Євген Астрашенок, регіональний спеціаліст Програми «U-LEAD з Європою»: «Сучасна демократична громада – це та громада, де керівництво постійно працює над підвищенням рівня комфорту та зручності життя мешканців і саме мобільний ЦНАП слугує прикладом такого покращення та наближення якісних адміністративних послуг до всіх мешканців громади. Від імені всієї команди Програми «U-LEAD з Європою» я висловлюю щиру вдячність Гуляйпільській громаді за ефективну співпрацю, яка привела до запуску першого у Запорізькій області мобільного ЦНАП».

Громада самостійно провела ремонт приміщення стаціонарного Центру надання адміністративних послуг та відремонтувала гараж для мобільного ЦНАП. Обладнання двох робочих місць всередині автомобіля також було облаштовано за кошти громади.

Сергій Ярмак, Гуляйпільській міський голова: «Віддаленість деяких сіл громади та складне транспортне сполучення між ними створювали досить серйозні труднощі мешканцям ОТГ у отриманні адмінпослуг. Але завдяки нашій співпраці з Програмою «U-LEAD з Європою» це у минулому, і тепер жителі найвіддаленіших сіл Гуляйпільської громади зможуть отримати адміністративні послуги на належному рівні, що і є одним з головних завдань децентралізації».

Весь персонал модернізованого центру у Гуляйполі пройшов п’яти модульну навчальну програму з підвищення кваліфікації, яку розробили українські та шведські експерти Програми «U-LEAD з Європою». Стаціонарний та мобільний ЦНАП обладнані сучасним програмним комплексом для автоматизації роботи ЦНАП – «Вулик», який розробленого проєктом EGOV4UKRAINE в рамках «U-LEAD з Європою».

За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» у Запорізькій області відкрились три належних ЦНАП. До кінця року за підтримки Програми в області буде відкрито ще сім Центрів надання адміністративних послуг.

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Запорізька область

Громади:

Гуляйпільська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 травня 2024

Дві полтавські громади стають здоровішими разом завдяки співпраці

Дві полтавські громади стають здоровішими разом...

В ході децентралізації у Лохвицькому районі Полтавської області сформувалися три громади: Лохвицька, Сенчанська та...

01 травня 2024

Як у Білоцерківській громаді, що на Полтавщині, діти створюють соціальні проєкти та змінюють громаду

Як у Білоцерківській громаді, що на Полтавщині,...

Як Білоцерківська громада, що на Полтавщині, почала свій шлях у проєкті DECIDE, які цікаві проєкти вдалося втілити та...

19 квітня 2024

У Овруцькій громаді роблять ставку на проєктну діяльність

У Овруцькій громаді роблять ставку на проєктну...

Створити сектор проєктного менеджменту – таке рішення прийняла Овруцька громада, беручи участь у програмі підтримки...

01 квітня 2024

Якісні медичні послуги у селі: досвід Полицької громади

Якісні медичні послуги у селі: досвід Полицької...

Громада з Рівненщини створила власний Центр первинної медико-санітарної допомоги. Їм допомогли експерти місцевого...