Cпільний ЦНАП громади та району відкрили у Тростянецькій ОТГ на Сумщині

35 тисяч жителів Тростянецької об’єднаної територіальної громади та всього району тепер зможуть отримати 143 адмінпослуги у модернізованому спільному Центрі надання адміністративних послуг.

У двоповерховій будівлі Центру, реконструйованій силами громади, та обладнаній для потреб людей з інвалідністю, відвідувачі зможуть отримати послуги РАЦС, зареєструвати місце проживання, скористатися соціальними та іншими необхідними адміністративними послугами.  В селі Кам’янка буде працювати віддалене робоче місце адміністратора ЦНАП, в якому для мешканців будуть надаватись навіть послуги нотаріату.

Надія Біленко, експерт Програми «U-LEAD з Європою»: «Ми звикли поділяти ЦНАП на два типи: спільні та звичайні. Але таке розділення існує лише у статутних документах, законах та актах. Насправді, кожен Центр, який створюється або модернізується за підтримки Програми, є і незвичайним, і спільним одночасно. Незвичайним його роблять не нові меблі, сучасна техніка або гарний інтер’єр. Він незвичайний завдяки бажанню команди ЦНАП навчатися, рости та надавати все більш якісні послуги. А спільним він є завдяки роботі десятків людей, які разом створили сучасну, доступну для всіх установу, яка сьогодні розпочинає свою роботу для мешканців громади та району».

Команда Тростянецького Центру – це дванадцять співробітників, які пройшли п’яти модульну навчальну програму з підвищення кваліфікації. Програма розроблена українськими та шведськими експертами. До кожного модулю входять тренінги з питань ділової етики, гендерної рівності, ролі органів місцевого самоврядування в наданні адміністративних послуг мешканцям та інших важливих тем.

Програма «U-LEAD з Європою» устаткувала кожне з дванадцяти робочих місць, в тому числі віддалене робоче місце адміністратора, новими меблями та сучасною IT-технікою.

«Тростянецька громада розвивається надзвичайно швидко. ЦНАП став десятим оновленим об'єктом на території громади за останній рік. Сьогоднішнє відкриття стало можливим завдяки спільним зусиллям та праці Програми «U- LEAD з Європою», районної влади та громади. Ми отримали надзвичайно корисний досвід, яким тепер радо поділимося з сусідами», - підкреслив у своєму виступі голова Тростянецької об’єднаної територіальної громади Юрій Бова.

Підтримка Програми продовжується і скоро співробітники центру отримають доступ до сучасного програмного комплексу для автоматизації роботи ЦНАП – «Вулик», розробленого проєктом EGOV4UKRAINE в рамках «U-LEAD з Європою». Кожен працівник ЦНАП пройде навчання по роботі з «Вуликом».

До кінця року у Сумській області розпочнуть свою роботу ще два Центри надання адміністративних послуг модернізовані за підтримки Програми «U- LEAD з Європою».

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Сумська область

Громади:

Тростянецька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

25 липня 2024

«Телефонували голові, щоби подякувати, а не жалітися». Як у Решетилівській громаді відремонтували шкільне укриття

«Телефонували голові, щоби подякувати, а не...

Нещодавно міській голові Решетилівської громади, що на Полтавщині, Оксані Дядюновій телефонували батьки учнів...

24 липня 2024

Рава-Руська та Великий Бичків знаходять неординарні рішення завдяки міжмуніципальному співробітництву

Рава-Руська та Великий Бичків знаходять...

19 липня 2024 року Рава-Руська громада, що на Львівщині, та Великий Бичків, що на Закарпатті, уклали угоду про...

23 липня 2024

Як створити нові робочі місця і розвивати економіку: коворкінги Пирятинської громади

Як створити нові робочі місця і розвивати...

Як Пирятинська громада об’єднує місцевих жителів, навчає дітей заробляти гроші, проводить сеанси психологічної...

22 липня 2024

У двох ліцеях Вишнівської громади облаштували безбар’єрне середовище для учнів

У двох ліцеях Вишнівської громади облаштували...

Коли йдеться про навчання учнів з особливими освітніми потребами, зволікати з облаштуванням відповідних умов не...