Всесвітній форум за демократію – 2019: про що говорили у Страсбурзі і як потрапити туди наступного року

6-8 листопада 2019 року у штаб-квартирі Ради Європи (Страсбург, Франція) зібралося близька 2000 представників різних країн світу, щоб обговорити питання «Чи в небезпеці демократія в інформаційний вік?» на Всесвітньому форумі за демократію, який щорічно проводить Генеральний директорат з питань демократії Ради Європи.

Однією з найбільш численних на Форумі була делегація з України – переможці Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади», головним організатором якого виступає Міністерство розвитку громад та територій України (детальніше про переможців можна дізнатись тут і тут), та молодіжні колективи – переможці номінації “Місцеве самоврядування – це ми!” Міжнародного дитячого медіафестивалю «Дитятко». Обидва конкурси є щорічними та підтримуються Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні», до якої у 2019 році долучився Координатор проектів ОБСЄ в Україні.

ЗМІ – це саме серце демократії. ЗМІ – це індикатор стабільності демократії. ЗМІ – це право громадян на свою думку. Люди сьогодні вважають, що в них не достатньо інформації. Вони мають право та повинні бути більш обізнаними. У часи поляризації думок ми повинні забезпечувати достовірність інформації, не повинні поширювати слухи і маємо боротись з упередженнями та мовою ненависті. Ці думки стали лейтмотивом виступів Форуму. Як зазначають Ерік Розенбах та Катерін Манстед з Гарвардського університету: "Демократія побудована на найважливішому постулаті, що громадяни матимуть доступ до достовірної інформації і можуть використовувати цю інформацію для участі в урядових, громадських та корпоративних рішеннях".

За результатами візиту українські журналісти та молодіжні команди створять сюжети, що промотуватимуть європейські стандарти демократії та розповідатимуть про тематику Форуму і діяльність Ради Європи.

Послухати та побачити доповідачів й дискусії заходу можна тут.

Щоб отримати призи й потрапити в наступну делегацію за сприяння Ради Європи, чекайте на оголошення Мінрегіоном чергового конкурсу журналістських робіт 2020 (довідки за тел. (044) 458-44-40, (050) 358 99 75), або вже зараз знімайте з школярами сюжети про самоврядування та можливості молоді по розбудові своїх громад і надсилайте на http://fest.dytiatko.org.ua/ (довідки за тел. (057) 700 53 05, (050) 401 36 02, fest@dytiatko.org.ua).

Фотогалерея заходу тут.

12.11.2019 - 12:12 | Переглядів: 5918
Всесвітній форум за демократію – 2019: про що говорили у Страсбурзі і як потрапити туди наступного року

Приєднані зображення:

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...