Новий ЦНАП у Комишувасі принесе численні вигоди для громадян

Сьогодні новий Центр надання адміністративних послуг відкрився у селищі Комишуваха, Запорізької області. Новий центр, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою, надаватиме тринадцяти тисячам мешканців громади вісімдесят дев'ять видів необхідних адміністративних послуг, серед яких реєстрація місця проживання, нотаріальні послуги, соціальні та пенсійні послуги, земельні послуги, а також послуги з реєстрації бізнесу та нерухомості.

 

 

Новий центр працюватиме за орієнтованим на клієнтів графіком, що враховує потреби відвідувачів. ЄС та його країни-члени Данія, Естонія, Німеччина, Польща та Швеція фінансують Програму «U-LEAD з Європою», яка надала інституційну підтримку громаді у створенні центру. Програма також профінансувала створення десяти робочих місць, включаючи одне віддалене робоче місце в селищі Новотавричеське, та забезпечила всі робочі місця меблями та сучасним ІТ-обладнанням. Громада самостійно провела повну реконструкцію приміщення для ЦНАП, виділивши з місцевого бюджету 1,4 мільйони гривень.

У церемонії відкриття ЦНАП у Комишувасі взяли участь представники Європейської Комісії, Представництва ЄС в Україні, Шведського агентства з питань міжнародного розвитку (Sida), Запорізької обласної державної адміністрації.

 

 

Крістіан Даніельcсон, Генеральний Директор Директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення ЄС, зазначив під час церемонії відкриття: «Новий Центр надання адміністративних послуг у Комишувасі принесе тисячам громадян численні вигоди, такі як швидкі та якісні адміністративні послуги, рівно доступні для всіх. Мені приємно бачити, що реформа децентралізації, одна з головних реформ в Україні, продовжує приносити результати людям завдяки тісній співпраці між фінансованою ЄС Програмою «U-LEAD з Європою» та українськими об'єднаними територіальними громадами».

 

 

Усі співробітники центру пройшли п’яти модульну навчальну програму з підвищення кваліфікації, розроблену українськими та шведськими експертами. Кожен модуль складається з декількох тренінгів з питань ділової етики, гендерної рівності, ролі органів місцевого самоврядування в наданні адміністративних послуг та інших важливих тем, з якими щодня стикається колектив належного ЦНАП.

 

 

«Вражає те, як люди з різних регіонів України та Європи проводять одну з найважливіших реформ у цій країні - реформу децентралізації. І я пишаюся тим, що Швеція є частиною цих змін. Ми раді поділитися нашим досвідом, знаннями та бачити розвиток сильніших та впевненіших українських громад, які роблять адміністративні послуги ближчими та доступнішими для кожного громадянина через такі належні центри надання адміністративних послуг», – підкреслила під час церемонії відкриття Сесілія Круна, Керівник відділу сприяння реформам Посольства Швеції в Україні.

Підтримка Програми продовжується і скоро співробітники центру отримають доступ до сучасного програмного комплексу для автоматизації роботи ЦНАП – «Вулик», розроблений проєктом EGOV4UKRAINE в рамках «U-LEAD з Європою». Кожен працівник ЦНАП пройде навчання по роботі з «Вуликом».

 

 

«Я вдячний експертам U-LEAD та всім, хто доклав зусиль для створення цього центру. Завдяки новому ЦНАП якісні адміністративні послуги стануть набагато доступнішими для мешканців Комишуваської громади. Я впевнений, що ми досягнемо чудового результату та зможемо ділитися досвідом створення належного ЦНАП з іншими громадами», – зазначив Комишуваський селищний голова Юрій Карапетян.

 

 

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Запорізька область

Громади:

Комишуваська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

03 вересня 2024

На Прикарпатті Програма USAID DOBRE допомогла створити веломаршрут на території чотирьох громад

На Прикарпатті Програма USAID DOBRE допомогла...

31 серпня в Коломиї на Івано-Франківщині офіційно відкрили веломаршрут «Роверове Покуття», створений за підтримки...

29 серпня 2024

Згуртованість та синергія: досвід Козельщинської громади Полтавщини

Згуртованість та синергія: досвід...

Якісні зміни у громаді відбуваються не лише завдяки фінансовому ресурсу. Визначальну роль відіграє мотивація та...

27 серпня 2024

4 млн євро від всіх доступних програм ЄС — секрети успіху Івано-Франківська

4 млн євро від всіх доступних програм ЄС —...

15 управлінців громад із Харківської, Запорізької, Сумської, Одеської та інших областей України тиждень в рамках...