Олександрівська ОТГ придбала шкільні автобуси за інфраструктурну субвенцію

У Олександрівську ОТГ приїхали шкільні автобуси – їх купили за гроші інфраструктурної субвенції з державного бюджету.


Олександрівська селищна ОТГ була створена в минулому році. З 1 січня 2019 року громада  перейшла на прямі міжбюджетні відносини з державою та отримала можливості користуватись усіма перевагами децентралізації. Серед них – отримання субвенції на розвиток інфраструктури від держави. Отже, в цьому році це була перша інфраструктурна субвенція, з якою громаді довелось працювати.

Інфраструктурну субвенцію в громаді вирішили спрямувати на придбання нових шкільних автобусів, бо старі вже вичерпали строк експлуатації, потребували заміни.

Майже третина школярів  у Олександрівській ОТГ підвозяться до місця навчання. До дев’яти шкіл селищної  громади підвозять 399 учнів з 37 населених пунктів, які живуть на відстані понад 3 кілометри від школи, та працівників закладів освіти. Навантаження на автобуси величезне – за день здійснюють 46 рейсів,  загальний кілометраж за день – 723 кілометри.

За рахунок інфраструктурної субвенції Олександірвська ОТГ купила три автобуси вартістю 1,8 млн грн кожний,  до державних грошей додали 806 тис. грн із селищного бюджету. Ще один автобус за 1,7 млн грн купили за рахунок цільової субвенції на освіту, своїх грошей з місцевого бюджету також додали 171 тис. грн.

За інформацією селищної ради, нові шкільні автобуси проходять  процес реєстрації, після чого їх закріплять за закладами освіти. Старі автобуси, які вже вичерпали строк експлуатації, будуть передані до КП «Віднова» для організації транспортного сполучення між населеними пунктами ОТГ.

«У поточному році 10 громад Донецької області загалом  отримали інфраструктурну субвенцію на суму 37 млн грн, - нагадує Артем Колодезний, радник з питань регіонального розвитку Донецького ЦРМС, – Олександрівська селищна ОТГ, яка вперше працювала з субвенцією на розвиток інфраструктури, серед усіх десяти громад опинилась на другому місці за розміром цієї субвенції. Олександрівська громада отримала 6,3 млн грн. Частину грошей вирішили спрямувати на придбання нових автобусів.  Досвід у кожної громади різний – чим більше проєктів подали, а потім реалізували, тим простіше громаді діяти наступного разу».

Методичну та консультативну допомогу з підготовкою проєктів на отримання субвенції Олександрівській ОТГ надавав Донецький Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

23.10.2019 - 09:30 | Переглядів: 6618

Приєднані файли:

Область:

Донецька область

Громади:

Олександрівська селищна об'єднана територіальна громада Олександрівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

10 вересня 2024

Українські громади можуть долучитися до Місії ЄС з кліматично нейтральних та розумних міст через участь у проєкті SUN4Ukraine

Українські громади можуть долучитися до Місії...

Асоціація міст України спільно з партнерами оголошують конкурсний відбір для українських громад на участь у проєкті...

10 вересня 2024

Моніторинг стану системи паспортизації бюджетних програм громад за 2024 рік

Моніторинг стану системи паспортизації...

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підготував моніторинг стану системи паспортизації бюджетних програм громад-партнерок за 2024...

10 вересня 2024

Алгона і Костопіль стали партнерами

Алгона і Костопіль стали партнерами

7 вересня 2024 року міста Алгона, штат Вашингтон, США, та Костопіль, Рівненська область, Україна, розпочали нову...

10 вересня 2024

«Стежки здоров’я Золочівщини»: громада запустила унікальний рекреаційно-економічний проєкт

«Стежки здоров’я Золочівщини»: громада...

Наприкінці серпня у Золочівській громаді, що на Львівщині, відкрили «Стежки здоров’я Золочівщини» – 30 кілометрів...