У Чаплинській ОТГ відкрився один з найближчих до адміністративної межі з тимчасово окупованим Кримом ЦНАП

17 жовтня у Чаплинській об’єднаній територіальній громаді Херсонської області за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» відкрився новий ЦНАП, який надаватиме 150 адміністративних послуг у сучасних та комфортних умовах.


Центр надання адміністративних послуг у смт Чаплинка стане одним з найближчих до адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом. За 9 місяців 2019 року в обох напрямках межу перетнули трохи більше 2 млн громадян. Велика частина з них щодня потребує якісних адмінпослуг. Тому відкриття нового Центру значно спростить отримання довідок, паспортів, дозволів та інших видів адміністративних послуг не тільки для жителів району, а і для громадян, які проживають на тимчасово окупованій території Криму і осіб, які переселилися з тимчасово окупованої території.

Допомогу в інституційному створенні, модернізації центру та устаткуванні 17 робочих місць ЦНАП меблями та IT технікою, в тому числі 6 віддалених робочих місць адміністраторів, громаді надала Програма «U-LEAD з Європою». Всі працівники завершили навчання по підвищенню кваліфікації. П'ятимодульний курс тренінгової програми розроблений українськими та шведськими експертами. Наразі підтримка Програми продовжується і найближчим часом буде інстальовано сучасний програмний комплекс автоматизації роботи ЦНАП «Вулик», розроблений проектом EGOV4UKRAINE. Кожен працівник ЦНАП також пройде навчання по роботі з програмним комплексом.

Громада провела повну реконструкцію приміщення нового Центру. ЦНАП облаштовано для потреб людей з інвалідністю та встановлено дитячий куточок.

Сусанна Делланс, програмний директор «U-LEAD з Європою» від Sida: «Якісні та доступні для громадян адміністративні послуги – це одне з основних завдань влади на місцях. Створення спільних Центрів надання адміністративних послуг є чудовим прикладом об’єднання ресурсів і зусиль для забезпечення широкого переліку якісних послуг. Це значно скорочує витрати коштів платників податків. Ми дуже раді, що Чаплинській громаді спільно з владою району вдалося реалізувати цей проект».

Олексій Фаустов, голова Чаплинської ОТГ: « Я вдячний експертам Програми «U-LEAD з Європою» за підтримку та вклад в розвиток нашого регіону. Завдяки новому Центру якісні адміністративні послуги стануть значно доступнішими для мешканців Чаплинської громади і всього району. Я впевнений, що ми досягнемо чудового результату та поділимося з іншими громадами досвідом створення та функціонування спільного з районом ЦНАП».


Нагадаємо, в рамках Фази Впровадження напряму з покращення якості надання адмінпослуг для населення Програми «U-LEAD з Європою» буде створено та модернізовано до 600 ЦНАП у громадах України до кінця 2020 року.

 

17.10.2019 - 09:59 | Переглядів: 10167
У Чаплинській ОТГ відкрився один з найближчих до адміністративної межі з тимчасово окупованим Кримом ЦНАП

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Херсонська область

Громади:

Чаплинська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 травня 2024

Дві полтавські громади стають здоровішими разом завдяки співпраці

Дві полтавські громади стають здоровішими разом...

В ході децентралізації у Лохвицькому районі Полтавської області сформувалися три громади: Лохвицька, Сенчанська та...

01 травня 2024

Як у Білоцерківській громаді, що на Полтавщині, діти створюють соціальні проєкти та змінюють громаду

Як у Білоцерківській громаді, що на Полтавщині,...

Як Білоцерківська громада, що на Полтавщині, почала свій шлях у проєкті DECIDE, які цікаві проєкти вдалося втілити та...

19 квітня 2024

У Овруцькій громаді роблять ставку на проєктну діяльність

У Овруцькій громаді роблять ставку на проєктну...

Створити сектор проєктного менеджменту – таке рішення прийняла Овруцька громада, беручи участь у програмі підтримки...

01 квітня 2024

Якісні медичні послуги у селі: досвід Полицької громади

Якісні медичні послуги у селі: досвід Полицької...

Громада з Рівненщини створила власний Центр первинної медико-санітарної допомоги. Їм допомогли експерти місцевого...