У Мінрегіоні відреагували на ситуацію довкола створення Великоберезнянської ОТГ у Закарпатській області

У Мінрегіоні відреагували на повідомлення низки закарпатських інформаційних сайтів про чергову «зраду», якою автори охарактеризували відмову Закарпатської ОДА надати позитивний висновок щодо відповідності Конституції та законам України рішення про створення Великоберезнянської об’єднаної громади.

Суть історії: 23 липня Великоберезнянська селищна та Розтоцько-Пастільська сільська ради направили рішення про створення Великоберезнянської ОТГ  до Закарпатської облдержадміністрації з проханням надати висновок щодо відповідності такого рішення Конституції та законам України. У відповідь облдержадміністрація повернула документи на доопрацювання з пропозицією «привести у відповідність до переліку перспективних спроможних громад кількість місцевих рад, які об’єднуються».

У Мінрегіоні припускають, що така відповідь є нічим іншим, як намаганням підставити новопризначеного голову Закарпатської ОДА Ігоря Бондаренка. У попередні роки було чимало подібних відмов новоствореним ОТГ і Мінрегіон неодноразово звертав на це увагу Закарпатської ОДА.

«Очевидно, що інертність мислення окремих керівників підрозділів ОДА ще зберігається і вони продовжують діяти в рамках попередніх політичних вказівок.   Шкода, що вони своєю непрофесійністю фактично підставили нинішнього керівника ОДА. Я так кажу, бо на минулому тижні відвідував Закарпатську область. З Ігорем Бондаренком проводили робочу зустріч з питань децентралізації та з питань прийняття перспективного плану і я почув з його боку повне розуміння і бажання підтримати реформу. Звісно, що в цій ситуації рішення прийматиме голова облдержадміністрації», - прокоментував перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода.

Нагадаємо, Закарпатська область єдина, яка за час впровадження реформи місцевого самоврядування не схвалила Перспективний план формування спроможних громад. У рейтингу регіонів щодо формування спроможних громад область посідає останнє місце.

Теги:

В'ячеслав Негода створення спроможних громад

Область:

Закарпатська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

17 жовтня 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 жовтня 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 жовтня 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 жовтня 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...