Велоінфраструктура у громадах: ОТГ Миколаївщини переймали німецький досвід

Представники Коблівської та Радсадівської ОТГ Миколаївської області запозичували досвід розвитку сталої мобільності в Німеччині, зокрема ознайомилися з велосипедною інфраструктурою і можливостями створення її у своїх громадах. У рамках проєкту «Підтримка та розвиток сталої мобільності в об’єднаних територіальних громадах» Програми «U-LEAD з Європою» відбулася навчальна поїздка до Німеччини.

Українські представники відвідали федеральну землю Саксонія-Анхальт, зокрема міста Магдебург і Остербург, а також об’єднану громаду Нідере-Бьорде. Під час візиту відбулася серія зустрічей і дискусій, також учасники мали змогу оглянути об’єкти транспортної інфраструктури та обговорити можливості реалізації власних ідей у своїх об’єднаних громадах.

 

 

«На зустрічі у Міністерстві регіонального розвитку і транспорту федеральної землі Саксонія-Анхальт я презентував свою ідею з розвитку велотранспортної інфраструктури в нашій громаді. А щоб глибше відчути переваги використання велотранспорту, взяв велосипед в оренду і об’їхав пів Магдебурга по спеціально обладнаних велодоріжках, навіть перевозив велосипед у потязі», - розповів заступник голови Радсадівської ОТГ Максим Корнієнко.

За його словами, у Радсадівської громади є мрія: розробити до 2035 року таку велосипедну інфраструктуру, щоб 70 відсотків мешканців користувалися лише велотранспортом. Перші кроки до цієї мети зроблені вже в цьому році. А поїздка до Німеччини додала досвіду у цьому питанні.

«Щоб якось розпочати популяризацію велотраспорту у себе в громаді, ми оголосили фотоконкурс серед жителів «Я та велосипед – нерозлучні друзі». Перші 4 переможці отримають подарунки з Німеччини, які я привіз. На День Незалежності ми підіб’ємо підсумки і вручимо призи. Сподіваємося, що після цього кількість охочих пересуватися на велосипедах побільшає, особливо дітей», - сказав Максим Корнієнко.

Він також зазначив, що незабаром у їхніх селах з'являться сучасні велопарковки.

За словами ще одного учасника поїздки, заступника голови правління установи «Агенція розвитку Коблівської ОТГ» Сергія Федосєєва, під час візиту до Німеччини він обговорив можливості співпраці Коблівської ОТГ з громадою міста Остербург і об’єднаною громадою Нідере-Бьорде.

Теги:

інфраструктура

Область:

Миколаївська область

Громади:

Радсадівська сільська об’єднана територіальна громада Коблівська сільська об’єднана територіальна громада Коблівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

05 липня 2024

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» підготували «Бюджети для громадян»

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту...

Громади-учасниці проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі...

05 липня 2024

Впровадження модернізованої версії АІКОМ. Порядок роботи з даними та подачі звітності (запис вебінару)

Впровадження модернізованої версії АІКОМ....

Що потрібно для впровадження модернізованої версії Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту...

05 липня 2024

Якісні державні послуги для кожного: шість громад отримали мобільні ЦНАПи

Якісні державні послуги для кожного: шість...

Європейський Союз та Програма розвитку ООН в Україні в партнерстві з Мінцифрою передали ще для шести громад...

05 липня 2024

Реформу профільної середньої освіти обговорили громади Миколаївщини

Реформу профільної середньої освіти обговорили...

У Миколаївській області 28 червня відбулося громадське обговорення цілей реформи профільної середньої освіти. З...