Дві ОТГ Харківщини залучили для розвитку територій німецьких експертів

Оскільська ОТГ стала вже другою об’єднаною територіальною громадою Харківщини, що залучила на свою територію німецького експерта – представника Німецької Служби Старших Експертів (SES) з питань екології Герберта Грушку. Першою ж була Зачепилівська ОТГ, яка минулоріч після направленої заявки в Службу, зустрічала експерта з питань розвитку сільського зеленого туризму Вікторію Лофнер-Майр. 

За словами голови Оскільської ОТГ Геннадія Загоруйка, Оскільська ОТГ обрала питання екології невипадково, адже екологічно чиста територія допоможе громаді досягнути поставленої цілі - стати туристичною перлиною Слобожанщини.

 

 

Таку мету Оскільська ОТГ поставила собі в Стратегії розвитку, що розробляла спільно з фахівцями Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

«Ми чули, що Зачепилівська ОТГ написала заявку на залучення експерта з питань сільського зеленого туризму та отримала позитивну відповідь, і вирішили також спробувати запросити міжнародного експерта до себе. Адже плануємо втілювати Стратегію, розвивати туризм. І він приїхав та протягом трьох тижнів працював на території громади в напрямку підтримки екологічної безпеки», - розповідає голова.

Експерт вивчав стан річки Оскіл та Червооскільського водосховища та загалом екологічну ситуацію в громаді, після чого ним були надані відповідні рекомендації по наведенню ладу в зазначені сфері.

За словами директорки Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування Діани Баринової, співпраця Центру з зазначеною Службою почалася ще у квітні 2018 року, тоді ж й була презентована представникам ОТГ Харківщини під час семінару "Ефективний Староста - процвітаюча громада.

 

 

Харківський Центр розвитку місцевого самоврядування тісно співпрацює з директором представництва «Служба Старших Експертів» Наталією Яковлевою та надає допомогу в напрямку залучення експертів на території ОТГ Харківщини. Це вже другий експерт, що працює в ОТГ Харківщини, перший – з напрямку розвитку сільського зеленого туризму Вікторія Лофнер-Майр працювала в жовтні 2018 року на території Бердняського старостинського округу Зачепилівської ОТГ, - нагадала Діана Баринова.

Німецька Служба Старших Експертів (SES) є провідною громадською організацією Німеччини, яка об'єднує фахівців різного профілю, які готові на громадських засадах надавати консультаційні послуги за кордоном. Головна відмінність експертів SES — їх багаторічний досвід, фахові знання та компетентність, якими вони діляться даром, підвищуючи таким чином кваліфікацію колег по всьому світу.

 

Теги:

туризм

Область:

Харківська область

Громади:

Зачепилівська селищна об’єднана територіальна громада Оскільська сільська об’єднана територіальна громада Зачепилівська територіальна громада Оскільська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

08 липня 2024

На Рівненщині обговорили реформу профільної середньої освіти та критерії створення академічних ліцеїв

На Рівненщині обговорили реформу профільної...

У регіонах тривають громадські обговорення реформи профільної середньої освіти. 5 липня в Рівному відбулася зустріч...

08 липня 2024

Як місцева влада може допомогти бізнесу: інструменти фінансової підтримки

Як місцева влада може допомогти бізнесу:...

Бізнес відіграє основну роль в економіці України, адже забезпечує робочі місця та є важливим джерелом надходжень до...

07 липня 2024

Громади Волині, Рівненщини, Харківщини, Одещини та Херсонщини співпрацюватимуть з громадами Литовської Республіки

Громади Волині, Рівненщини, Харківщини, Одещини...

Церемонія підписання договорів про співробітництво відбулася в рамках Форуму громад «Реформи. Децентралізація....

07 липня 2024

Енергетична стійкість: бізнесу – дешеві кредити, громадянам – безвідсоткові кредити, ОСББ – безповоротні гранти

Енергетична стійкість: бізнесу – дешеві...

Програми з енергогенерації, децентралізацію енергетики та збільшення потужностей обговорили учасники розширеного...