У Степанецькій ОТГ реалізують два екопроекти

Днями у Черкасах відбулося урочисте вручення сертифікатів переможцям конкурсу мікрогрантів «Час діяти-2019: Екодовкілля – в громади», де серед 34 проектів, конкурсною комісією визначено 20 переможців.

Переможцями конкурсу стали два проекти зі Степанецької ОТГ:

  • проект «Еколого-історичний маршрут «Мартинівський скарб» (автор – Перебийніс Вікторія, Мартинівський НВК) передбачає виявлення джерел, які знаходяться на території Мартинівського старостинського округу, облаштування прилеглих територій, проведення лабораторного аналізу води з джерел, зменшити дефіцит чистої питної води у громаді, організацію еколого-історичного маршруту «Мартинівський скарб»;
  • проект   «Біоенергетика – вибір майбутнього» (автор – Степанець Іван, головний спеціаліст відділу економіки та інвестицій Степанецької ОТГ), передбачає освітлення села Степанці у вечірні та нічні години за допомогою автономних вуличних ліхтарів з панелями, що використовують енергію сонця. Дані системи є економічною альтернативою традиційному освітленню, оскільки не потребують затрат енергоносіїв, використовують економічно чисту енергію, мають довгий термін експлуатації, стійкість до впливу природних факторів, є економним та надійним джерелом енергії та мають привабливий вигляд.

Таким чином, на покращення стану водних об'єктів та раціональне використання природних ресурсів на території Степанецької громади буде спрямовано понад 70 000 гривень від БО «БФ «Урожай-громаді» за підтримки ТОВ НВФ «Урожай», а співфінансована сума з місцевого бюджету становитиме близько 90 000 гривень.

«Те, що Степанецька ОТГ виграла 2 мікрогранти в конкурсі «Час діяти-2019: Екодовкілля – в громади» на суму 70 тис. грн свідчить про те, що ця громада спроможна не тільки фінансово, а й в кадровому потенціалі, оскільки тут уміють залучати кошти із зовнішніх джерел, а не тільки використовувати власні кошти. І це враховуючи, що за результатами виконання бюджетів за 2018 рік Степанецька ОТГ серед 271 ОТГ України (чисельність населення від 5 до 10 тис. осіб) зайняла 5 місце, а серед 26 ОТГ Черкаської області – 1 місце», - констатує Микола Гулько, радник з місцевих фінансів Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

09.07.2019 - 11:09 | Переглядів: 7078
У Степанецькій ОТГ реалізують два екопроекти

Область:

Черкаська область

Громади:

Степанецька сільська об’єднана територіальна громада Степанецька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...