Чернігівський обласний конкурс журналістських робіт з тематики місцевого самоврядування: призовий фонд збільшили вдвічі

На Чернігівщині другий рік поспіль проходить обласний конкурс журналістських робіт із тематики реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Минулого року його започатковано рішенням Чернігівської обласної ради щоб підвищити поінформованість та обізнаність населення області стосовно реалізації реформи місцевого самоврядування й поширення кращих практик розвитку громад на основі методології Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» та на підтримку ініціатив Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів України.

Ініціатива започаткування конкурсу знайшла підтримку в регіоні. І цьогоріч для активізації медіа спільноти регіону та залучення ширшого кола учасників винагороду переможцям Конкурсу збільшено вдвічі. Відповідне рішення прийнято депутатами Придесення під час пленарного засідання вісімнадцятої сесії обласної ради.

Нещодавно до мене як голови обласної ради звернулись медійники області із пропозицією збільшити розмір винагороди, щоб Конкурс мотивував якомога більшу кількість журналістів, фрілансерів та працівників прес-служб долучитися до широкого висвітлення перебігу реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, створення актуальних та унікальних текстів про ті важливі процеси, які наразі відбуваються в нашій державі, – прокоментував ініціативу обласної ради про збільшення премій переможцям голова представницького органу Придесення Ігор Вдовенко.

За його словами, минулорічний досвід проведення Конкурсу засвідчив, що його методична основа дуже вдала і дієва, оскільки дозволяє зібрати, детально проаналізувати, об’єктивно оцінити та виокремити дійсно якісні і достойні тематичні матеріали.

– Те, що Чернігівщина стабільно входить в число лідерів за темпами проведення децентралізації, це досягнення не тільки експертів та працівників місцевого самоврядування, а й заслуга журналістів. Саме медіа у своїх матеріалах на прикладах демонструють реальні історії успіху, значні фінансові та інфраструктурні досягнення громад і переваги об’єднання, – каже Ігор Вдовенко. І перші переможці Конкурсу отримали свої винагороди вже 7 грудня минулого року у День місцевого самоврядування.

Особливістю Конкурсу журналістських робіт на Чернігівщині є те, що подавати свої роботи можуть не тільки штатні і позаштатні працівники засобів масової інформації, а також особи, які займаються незалежною творчою діяльністю, працівники інформаційних підрозділів та прес-служб органів місцевого самоврядування та виконавчої влади області.

Цього року прийом заявок та матеріалів стартував 1 червня і триватиме до 30 вересня включно. Далі роботи учасників вивчатиме і оцінюватиме Конкурсна комісія. А підведення підсумків Конкурсу та урочисте відзначення переможців заплановане до Дня місцевого самоврядування.

Свій творчий доробок конкурсанти можуть подавати у чотирьох жанрових номінаціях: онлайн-публікація; публікація в друкованих ЗМІ; радіоматеріал; відеоматеріал, телепрограма, відеосюжет.

Серед надісланих на Конкурс робіт у кожній із зазначених вище номінацій визначатимуться по 3 переможці, які отримають дипломи та грошову винагороду в розмірі відповідно до категорії Премії (з урахуванням збільшення фінансового забезпечення вдвічі):

  • І премія – в розмірі 8-и прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 грудня календарного року проведення конкурсу;
  • ІІ премія – в розмірі 6-и прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 грудня календарного року проведення конкурсу;
  • ІІІ премія – в розмірі 4-х прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 грудня календарного року проведення конкурсу.

Більш докладно з інформацією про Конкурс можна ознайомитися тут.  Подати свою роботу на Конкурс можна шляхом заповнення он-лайн аплікаційної форми Конкурсу.

***

Повідомляємо також, що медійні роботи можуть бути одночасно направлені на Всеукраїнський конкурс журналістських робіт з тематики реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, який проводить Мінрегіон. Роботи приймаються до 30 вересня ц.р. он-лайн за посиланням bit.ly/ApplicationForm-2019, bit.ly/MinregMC. Довідки за тел. (044) 458-44-40; (044) 501-92-03; (093) 403-58-87; (097) 917-70-70.

За матеріалами Чернігівської обласної ради та Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні»

06.07.2019 - 09:52 | Переглядів: 7631
Чернігівський обласний конкурс журналістських робіт з тематики місцевого самоврядування: призовий фонд збільшили вдвічі

Приєднані зображення:

Теги:

конкурс

Область:

Чернігівська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...