ФК «BRATSLAV JUNIOR» - спортивна візитівка Брацлавської ОТГ

У Брацлавській селищній ОТГ Вінниччини відкрився новий спортивний об’єкт. Брацлавська ОТГ створена у 2017 році, у її складі три населених пункти – села Монастирське і Грабовець та селище Брацлав, що є центром громади. Населення – більше 7000 осіб.

За сприяння експертів Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування Брацлавська громада активно включилась у розробку Стратегії розвитку ОТГ і одним із пріоритетів визначила підтримку всебічного розвитку освіти, культури, спорту та активного дозвілля молоді.

На початку року Брацлавська ОТГ взяла участь у державній програмі «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у всіх регіонах України». Як повідомила Інна Панадій, очільниця відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності Брацлавської селищної ради, держава профінансувала будівництво на суму 684,7 тис. грн, були залучені кошти соціально-економічного розвитку – 679 тис. грн, а також кошти місцевого бюджету – 93,6 тис. грн.

«Проект реалізувався у визначені строки. Будівництво спортивного об’єкту розпочалося у квітні поточного року, і хоча офіційне відкриття відбулось у червні, вже 31 травня ми приймали в експлуатацію готовий майданчик. Варто зазначити, що державна програма не декларативна, а дієва, і дуже швидко реалізувалась, вчасно виділялися кошти, не було проблем із матеріалами, підрядниками, тож забезпечено високу якість робіт», - повідомила Інна Панадій.

 

 

Нове футбольне поле стало у нагоді місцевій футбольній команді, адже цей вид спорту дуже популярний серед дітей громади. ФК «BRATSLAV JUNIOR» налічує 72 спортсмени і бере активну участь у регіональних та національних змаганнях юнацьких збірних. Команда побувала на міжнародному футбольному турнірі в Данії та посіла шосте місце серед команд учасників.

«Ми розвиваємо юнацький спорт у нашій громаді. Футбольне поле зі штучним покриттям стане в нагоді для занять спортом малечі віком 6-7 років, початківців. Старші діти грають у великий футбол, на великих полях. Будемо використовувати новий об’єкт для навчання «азам» футболу. Від об’єднання громад виграли всі, сподіваємось, що спорт буде розвиватись, і вже це робимо. У м. Липовець ми відкрили філію нашого клубу, а незабаром плануємо таку ж філію відкрити у Дашівській ОТГ. З вересня подамо заявку на участь у чемпіонаті України, а 19 липня знову будемо брати участь у чемпіонаті юніорських футбольних команд у м. Фьюле, Данія. Сподіваємось на призові місця. В цілому, хотілось би мати потужну спортивну базу для тренувань всіх талановитих дітей. Адже у маленькому данському містечку приймають під час чемпіонату стільки ж гостей, як все населення міста, і футбольні команди не мають ніяких проблем із транспортом, фінансуванням, тренувальними майданчиками тощо. У нас все тримається більше на ентузіазмі тих, хто захоплюється цим видом спорту», - повідомив Анатолій Якимчук, тренер ФК «BRATSLAV JUNIOR».

 

 

За словами тренера футбольної команди, голова Брацлавської ОТГ підтримує розвиток спорту, допомагають і місцеві бізнесмени, серед них батько одного із футболістів – В’ячеслав Дробін.

«Мій син покинув танці заради футболу. Ми задоволені його результатами, адже у дітей очі горять, коли забивають гол. Тренер дуже професійний, він добре «підняв» команду, хлопці виграють. Потрібно допомагати, адже спорт – це розвиток, здоров’я, це наше майбутнє», - зазначив В’ячеслав Дробін, мешканець Брацлавської ОТГ.

 

 

«Спорт був серед пріоритетів нашої громади з початку створення. Існуючі ДЮСШ не занадто ефективні, тож ми пішли шляхом створення громадської організації – ГО «Дитячий футбольний клуб Брацлав Джуніор», куди увійшли представники громади. Сьогодні це юридична особа, вони мають печатку, статут та можуть здійснювати повноцінну діяльність. Це виявилось ефективним, адже серед засновників є навіть діти. Зацікавлені у роботі всі – і батьки, і тренер, і учасники клубу. Бажання людей працювати потрібно підтримувати. Нещодавно збірна виграла в обласному чемпіонаті, тож зібрались на привітання з нагоди нагородження всією громадою. Незабаром нові змагання, в тому числі і закордонні чемпіонати. Знаємо, що потрібні кошти, будемо звертатись до меценатів, спонсорів і обов’язково підтримаємо команду з місцевого бюджету», - повідомив Віталій Мазур, голова Брацлавської селищної ОТГ.

 

Теги:

молодь спорт

Область:

Вінницька область

Громади:

Брацлавська селищна об’єднана територіальна громада Брацлавська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 липня 2024

Міжнародні партнери допомогли відновити головний корпус Одеської академії неперервної освіти

Міжнародні партнери допомогли відновити...

Завдяки зусиллям Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та підтримці Посольства Швейцарії в Україні вдалося...

05 липня 2024

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

Громади зможуть рахувати кількість відходів від...

Експерти громадської організації ReThink, що є членом коаліції Ukraine Support Team, розробили Методичні рекомендації...

05 липня 2024

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» підготували «Бюджети для громадян»

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту...

Громади-учасниці проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі...

05 липня 2024

Впровадження модернізованої версії АІКОМ. Порядок роботи з даними та подачі звітності (запис вебінару)

Впровадження модернізованої версії АІКОМ....

Що потрібно для впровадження модернізованої версії Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту...