Житомир та прилеглі ОТГ готують спільні проекти з поводженням зі сміттям та розвитку сільського господарства

13 червня в рамках проекту «Партнерство міських та сільських територіальних громад як ефективний механізм місцевого економічного розвитку» фахівці громадської організації «Інститут громадянського суспільства» Маркіян Дацишин та Олександр Сергієнко зустрілись із фахівцями Житомирської міської ради. Мета зустрічі – напрацювати ідеї для реалізації в рамках міжмуніципального співробітництва між Житомиром та прилеглими ОТГ.

«Партнерство, утворене Житомирською міською радою та Станишівською, Тетерівською та Оліївською об’єднаними територіальними громадами, передбачає реалізацію двох проектів співробітництва. Один з них стосується запровадження сучасних методів та технологій поводження з твердими побутовими відходами. Інший проект «З фермерського двору до міського столу» передбачає створення системи вирощування, збору, часткової переробки, доставки та реалізації продукції сільськогосподарських виробників в межах Житомирського регіону», - розповідає Маркіян Дацишин, представник ГО «Інститут громадянського суспільства».

В процесі обговорення експерти мають визначити, який із проектів створить додаткові можливості для місцевого економічного розвитку. Питання не просте, адже з точки зору громад обидва проекти є актуальними і важливими.

Проект «Партнерство громад як ефективний механізм місцевого економічного розвитку» здійснюється громадською організацією «Інститут Громадянського Суспільства» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Нагадаємо, що в цьому проекті також беруть участь громади півночі Житомирщини – Овруцька, Словечанська, Олевська та Народицька ОТГ, які реалізовують проект розвитку туристичного потенціалу. Крім того, 23 територіальні громади Новоград-Волинського району спільно із містом Новоград-Волинський реалізовують проект створення системи відеоспостереження.

Приєднані зображення:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...