Всі послуги під одним дахом: у Сокиринецькій ОТГ відкрили офіс громади

У селі Хижинці Сокиринецької сільської ОТГ На вінниччині відкрився оновлений офіс громади.

Сокиринецька громада створена у 2016 році і включає 3 населені пункти – Хижинці, Парпурівці, Майдан Чапельський – з населенням 4 тис. осіб. Управління громадою здійснювалось із села Сокиринці, де у невеликому приміщенні розмістилась сільська рада ОТГ. З 2017 року Сокиринецька  громада розпочала оновлення  будівлі  сільського клубу в селі Хижинці, щоб  розмістити в ньому офіс ОТГ.

За словами  місцевих мешканців, до офісу громади в селі Хижинці набагато зручніше діставатись жінкам із дітьми, стареньким та жителям сусідніх сіл з огляду на транспортну логістику. Тож громада взялася за відбудову приміщення та  профінансувала їх оновлення на суму близько 6 млн грн (кошти інфраструктурної субвенції та  місцевого бюджету).  

На  300 м кв розміщені всі структурні підрозділи сільської ради: два кабінети виділено для відділу освіти – це окремий підрозділ громади. Також у оновленому офісі буде здійснюватись прийом громадян з питань пенсій та зайнятості на спеціально облаштованих робочих місцях. Громада зберегла актову залу для занять творчих колективів громади, а також виділила кімнату для вирішення організаційних питань  місцевої футбольної команди.

Лариса Мельничук, голова  Сокиринецької сільської ОТГ, зазначила: «З початком децентралізації ми швидко створили громаду. Разом з тим, взяли на себе і велику відповідальність за життя наших мешканців. І вже маємо результат: завершуємо  освітлення усіх населених пунктів,  створили опорний освітній  заклад – Хижинецький ліцей, що має філію, розвиваються  і поповнюються новим обладнанням усі дошкільні та загальноосвітні заклади. Ми зберегли мережу ФАПів та виділяємо кошти на оновлення цих закладів завдяки суттєвій допомозі держави. Щира подяка  усім жителям громади за підтримку. Дякую і «опозиції» за те, що не дає розслабитись, адже тільки в нашій спільній  щоденній роботі ми маємо результат і будемо продовжувати працювати  на розвиток нашої ОТГ.

«Я народилась і виросла у  нашій громаді і спостерігаю за всіма змінами на краще. Проводяться ремонти, школа – чудова, село змінюється – і дороги, і вулиці. У нас є  творчий колектив української пісні «Надія»,  відтепер маємо новий актовий зал, де будемо  проводити репетиції  та виступи. Дякуємо голові ОТГ, вона за людей, і ми всі – за розвиток  села», - сказала Людмила Куйбишева, мешканка Сокиринецької ОТГ, учасниця творчого колективу громади.

Варто зазначити, що на святі було багато молоді, яка здобуває освіту в обласному центрі, планує навчання  у вищих  освітніх закладах і, за словами місцевих жителів, не тяжіє до виїзду за кордон чи у великі міста. Молоде покоління Сокиринецької ОТГ планує жити  і реалізуватись  на рідній оновленій землі.

Приєднані зображення:

Область:

Вінницька область

Громади:

Сокиринецька сільська об’єднана територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...