Завершилася І сесія тренінгу "Жінки-лідерки місцевого самоврядування"

16 травня завершилася І сесія тренінгу "Жінки-лідерки місцевого самоврядування" від Швейцарсько-українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO, який впроваджується Skat - Швейцарським центром ресурсів та консультацій з питань розвитку та фінансується SDC - Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва.

Проект DESPRO, у своїй діяльності з підтримки участі жінок у прийнятті рішень, керується наскрізною темою з підтримки гендерної рівності Стратегії Швейцарського бюро співробітництва в Україні на 2015 - 2018роки. Жінки на рівні та у партнерстві з чоловіками стають рушійною силою втілення змін у процесі децентралізації. Саме тому DESPRO проводить тренінги для представниць місцевого самоврядування, а також запустив на платформі Спільнота практик онлайн курс «Гендерна політика для розвитку місцевого самоврядування» для представників усіх рівнів місцевого самоврядування, чоловіків та жінок. Крім того, з метою розширення можливостей для підвищення лідерського потенціалу жінок в об`єднаних територіальних громадах проект DESPRO зініціював створення Мережі жінок-лідерок місцевого самоврядування, приєднатися до якої можна у групі у мережі Facebook.

Тренінг "Жінки-лідерки місцевого самоврядування" відбувається уже вдруге. І сесія тривала з 14 по 16 травня та зібрала у Києві учасниць із 30 об'єднаних громад 15 областей України для насиченої програми з лідерства, побудови команди, комунікацій у громаді, гендерної політики, соціальних питань, законодавства та шляхів досягнення цілей сталого розвитку. Тренерками заходу стали Олена Добророднєва, досвідчена бізнес-тренерка та викладачка психології, та Елла Ламах, гендерна експертка та активістка. Особливою подією стала неформальна бесіда із відомою жінкою-лідеркою місцевого самоврядування - Веліною Заяць, головою Дунаєвецької міської ОТГ, яка стала прикладом для усієї України завдяки своїй інноваційності.

Цього року DESPRO проводить тренінг "Жінки-лідерки місцевого самоврядування" у партнерстві із Асоціацією об’єднаних територіальних громад, яка розвиває нові напрями діяльності платформи з питань гендерної рівності, та залучила учасниць до цього процесу задля співпраці громад із усієї України.

ІІ сесія тренінгу відбудеться у Києві 11-13 червня. Між тим, на учасниць чекає дистанційна робота над онлайн-курсом на Спільноті Практик та освоєння свіжих знань на практиці - у роботі в своїх громадах. Щоденне та практичне застосування представницями місцевого самоврядування навичок з лідерства, комунікацій та менеджменту - це запорука успіху та сталого розвитку громад!

Приєднані зображення:

Теги:

DESPRO навчання

Джерело:

DESPRO

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...