ЦНАП, центр безпеки та нова амбулаторія – амбітні плани Бабчинецької ОТГ

Будівництво центру безпеки, ЦНАП та сільської амбулаторії розпочалося у Бабчинецькій ОТГ на Вінниччині. 


Як повідомила голова Бабчинецької ОТГ Ніна Зварич, і ЦНАП, і центр безпеки знаходитимуться в одній будівлі. Це зручно в управлінні і дозволить зекономити на обслуговуванні приміщення.

«Ми першими в межах трьох районів пішли на об’єднання, прорахували і зрозуміли, що це вигідно. У нас з’явилися власні кошти –  у 2017 році ми отримали 9,6 млн грн до бюджтету, у 2018 – 14,6 млн грн, у поточному плануємо – 16-17 млн грн. Все вкладаємо у громаду: відремонтували садочок, побудували відпочинкові зони, тротуари, дороги, освітлення і продовжуємо господарювати. Стали учасниками державної програми з будівницта сільських амбулаторій. 800 тис. грн – це буде внесок громади і ще 50 тис. грн заплановано на участь у придбанні спеціалізованого медичного автомобіля. Окремий проект – це створення ЦНАП і безпекового центру. Спочатку ми написали проект на фінансування ДФРР для відкриття центру безпеки і отримали 5,5 млн грн, але в процесі прийняття рішення вирішили поєднати будівництво із ЦНАП. Громада вже вклала близько 500 тис. грн у будівництво і до кінця поточного року профінансуємо цей проект ще на 420 тис. грн. Завдяки підтримці Програми «U-LEAD з Європою» ЦНАП буде обладнано меблями, технікою, створимо 6 робочих місць, а також віддалене робоче місце у Вила-Ярузькому старостинському окрузі. Крім того, в рамках міжмуніципального співробітництва у Бабчинецькому ЦНАП будуть обслуговуватись мешканці  сіл  Дзигівка та Тростянець Чернівецького району області», - повідомила Ніна Зварич.

За словами голови громади, децентралізація дала нові можливості для розвитку. «Ми завжди багато працювали, є сільські ради, де вже після обіду нікого немає, - у нас всі працюють, створені всі структурні підрозділи, люди відповідально віднеслися до змін, ми цього хотіли і працюємо на розвиток території. Адже раніше ми не знали скільки є коштів і на що вони йшли в районі, а зараз можемо планувати і бачимо, як витрачаємо. От нещодавно, на сході села, вирішили допомагати молодим сім’ям: при народженні першої дитини виплачуємо з бюджету громади 5 тис. грн, на другу дитину – 10 тис. грн, на третю – 15 тис. грн. Крім того, допомагаємо мешканцям громади на лікування, сиротам на придбання житла, підтримуємо учасників АТО  та людей похилого віку. Все  це тому, що на нашу думку, головний капітал будь-якої громади – це люди», - зауважила Ніна Зварич. 

За словами фахівців Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування, Бабчинецька громада показує високу динаміку розвитку: в ОТГ функціонують комунальні підприємства, створено опорну школу, впроваджуються проекти з енергоефективності, благоустрою, на часі – організація роботи сфери охорони здоров’я, культури і дозвілля. Громада придбала техніку та обладнання для сортування сміття – це результат участі у проекті обласного екологічного Фонду, а нещодавно розпочала будівництво приміщень для центру з адміністративних і безпекових послуг.

08.05.2019 - 16:30 | Переглядів: 9933

Приєднані зображення:

Область:

Вінницька область

Громади:

Бабчинецька територіальна громада

Джерело:

Вінницький Центр розвитку місцевого самоврядування

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...