У Шахівській ОТГ провели фестиваль «Квітка Донбасу»

У Шахівській сільській громаді започаткували нову традицію – в Гектовій балці відбувся перший фестиваль «Квітка Донбасу», присвячений збереженню воронців. Саме так у народі зветься півонія тонколиста, що занесена до Червоної Книги.

Готуючись до фестивалю, в громаді навели порядок на території, прилеглої до Будиночку природи та оглядовому майданчику, провели косметичний ремонт об’єкта та поновили зелені насадження, розповідає Людмила Омельченко, секретар Шахівської сільської ради.

Фестиваль розпочався з велопробігу – учасники організації «Добро-вело» проїхали від міста Добропілля до села Никанорівка та Гектової балки.

Під час фестивалю кожному знайшлась справа по душі: «зелений квест» стежками Гектової балки, майстер-класи з плетіння стрічками, ліплення з пластиліну, малювання на воді, орігамі, декупаж, миловаріння, виготовлення квітки воронця.  Кожен бажаючий міг спробувати постріляти з лука. Акція «Посади квітку»  стала родзинкою свята. Висаджуючи квітки, жителі громади робили власний внесок у покращення довкілля.

«Нові територіальні громади, які з’являються завдяки децентралізації та  в рамках формування нового базового рівня місцевого самоврядування, раніше іноді навіть не були об’єднані спільним життям. Формування нової ідентичності важливе для таких громад, - коментує Максим Ткач, радник з питань децентралізації Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». – Особливо це стосується сільських територій, які раніше не мали спільних традицій та свят. Проведення побідних фестивалів, започаткування нових свят важливо для формування нової ідентичності ОТГ».

За словами експерта, фестиваль «Квітка Донбасу» - позитивний приклад того, як Шахівська сільська ОТГ працює над формуванням традицій, соціальної згуртованості та ідентичності. Цікавою особливістю шахівського фестивалю стала його екологічна спрямованість, залучення інтересу жителів не тільки ОТГ, але й всієї Донецької області до проблем екології, які актуальні для промислового регіону.

07.05.2019 - 09:35 | Переглядів: 10816
У Шахівській ОТГ провели фестиваль «Квітка Донбасу»

Приєднані зображення:

Теги:

культура Культура кращі практики

Область:

Донецька область

Громади:

Шахівська сільська об’єднана територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

17 вересня 2024

Проект Державного бюджету 2025: які ресурси заплановані для місцевого самоврядування (інфографіка)

Проект Державного бюджету 2025: які ресурси...

13 вересня Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2025...

17 вересня 2024

23 вересня - вебінар «Підходи до складання проєктів місцевих бюджетів на 2025 рік»

23 вересня - вебінар «Підходи до складання...

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) запрошує взяти участь у вебінарі...

16 вересня 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 вересня 2024