Активісти Бузівської ОТГ впроваджують відразу кілька проектів для своєї громади

Громадська організація «Об’єднання «Бузівчани» допомагає мешканцям своєї ОТГ відчути переваги об’єднання.

«Кіноклуби, «живі бібліотеки», вуличний консультаційний центр – усе це для того, аби допомогти людям краще зрозуміти суть реформи децентралізації. Такий проект у нашій громаді сьогодні реалізується за підтримки  програми «ПУЛЬС» від міжнародної організації IREX, - розповідає спеціаліст із розробки проектів Бузівської ОТГ Вікторія Лавренюк. – Наша громада вирішила слідувати кращим практикам європейських країн та запровадити практичні рішення з утилізації та сортування сміття. Відходи набувають статусу цінного джерела доходу, який ще й впливає на еко-благополуччя навколишнього середовища. Вибір сортування відходів стає трендом, ознакою цивілізованості. Саме тому в Бузівській ОТГ вже розпочали реалізовувати проект «Впровадження системи роздільного збору ТПВ», основною ідеєю якого є покращення стану довкілля та рівня життя мешканців громади завдяки підвищенню їх екологічної культури».

Усі комунальні заклади провели інформаційну кампанію серед співробітників та облаштували місця для сортування твердих побутових відходів. Зараз закуповують контейнери для роздільного збору сміття для всієї громади, трактор, причіп та прес.

Ще один проект екологічного спрямування «Від відходів до доходів» реалізується за підтримки Фонду братів Кличків та передбачає навчання у місцевій школі правильному сортуванню ТПВ, які потім продаватимуть, а на отримані гроші закуповуватимуть необхідні, на думку учнів, речі для навчального закладу.

Крім того, в громаді оголосили «треш челендж», який закликає всіх жителів проводити акції з прибирання території. Першими до нього долучилися учні Бузівського закладу загальної середньої освіти, які не лише впорядкували територію поблизу місцевого Центру культури та дозвілля, а й просортували зібране сміття.

У громаді впроваджується також проект «Реалізація та розвиток населення Бузівської ОТГ», який передбачає створення спортивних, освітніх, культурних гуртків, де кожен житель може знайти собі заняття до вподоби.

Волонтер Корпусу Миру США в Україні, який розпочав свою службу в Бузівській ОТГ минулого року, сформував команду та вчить учнів школи гри в бейсбол.

Для людей похилого віку у громаді почав діяти ретро-клуб, який постійно відвідують 10-15 дідусів та бабусь, для яких організовують цікаве та змістовне дозвілля, проводять майстер-класи з рукоділля, а інструктор з оздоровчої аеробіки допомагає їм підтримувати активний спосіб життя.

Ще одне досягнення громади - цього року для дітей відкрили Школу мистецтв, де школярі не лише розвиватимуть свої таланти, але й отримуватимуть атестати про закінчення цього навчального закладу.

03.05.2019 - 11:56 | Переглядів: 6566
Активісти Бузівської ОТГ впроваджують відразу кілька проектів для своєї громади

Область:

Черкаська область

Громади:

Бузівська сільська об’єднана територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...