На Рівненщині створили Лігу жінок ОТГ області

Неформальне об’єднання «Ліга жінок ОТГ Рівненщини» вирішили створити жінки, які працюють на різних посадах в об’єднаних громадах області. Це рішення стало підсумком роботи круглого столу «Жінки і децентралізація: особистий приклад у період змін», який відбувся у Рівненському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Круглий стіл став продовженням серії заходів ЦРМС із визначення та популяризації досвіду лідерів змін – тих, хто не побоявся взяти на себе відповідальність та активно працює задля добробуту та розвитку своєї громади.

На засіданні жінки, які працюють на різних посадах в ОТГ області, мали змогу обмінятися досвідом. Керівниці ОТГ, заступниці голів, старости, секретарі рад, спеціалістки та проектні менеджерки з різних громад мали змогу поділитися своїм поглядом на хід децентралізації, розповісти про те, як працює їхня громада та запропонувати актуальні зміни.

Учасниці заходу також спільно шукали відповіді на питання гендерної рівності та рівних можливостей. Адже згідно з дослідженнями, преведеними ЦРМС спільно з ГО «Агенція місцевого розвитку», на Рівненщині є певний гендерний дисбаланс на керівних посадах ОТГ. Серед голів лише 16 відсотків жінок, співвідношення депутатського корпусу 58% на 42% на користь чоловіків, і у сформованих в громадах виконкомах теж переважають чоловіки (60% на 40%).

Учасники заходу, в основному, не бачать у своїх громадах якоїсь гендерної дискримінації і позитивно говорять про мікроклімат у колективах. Але спільні для багатьох жінок громад теми та питання спонукають до окремих зустрічей, тому було вирішено створити неформальне об’єднання «Ліга жінок ОТГ Рівненщини». Ініціаторки такого об’єднання планують надалі вести свою діяльність у форматі роботи Асоціації ОТГ Рівненщини.

На заході відбулась і урочиста частина. За сумлінну, самовіддану працю і високий професіоналізм Почесною грамотою та пам’ятним знаком обласної ради було нагороджено голову Повчанської ОТГ Інну Іванюк, голову Мирогощанської ОТГ Світлану Соборук та голову Тараканівської ОТГ Наталію Сорочинську. Відзнаки вручили голова обласної ради Олександр Данильчук та заступник голови Рівненської ОДА Олександр Корнійчук, які теж взяли участь у роботі круглого столу. Нагадаємо, що раніше такою нагородою було відзначено і очільницю Висоцької ОТГ Людмилу Гуру.

24.04.2019 - 15:13 | Переглядів: 7468
На Рівненщині створили Лігу жінок ОТГ області

Приєднані зображення:

Теги:

лідерство жінок

Область:

Рівненська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 липня 2024

Міжнародні партнери допомогли відновити головний корпус Одеської академії неперервної освіти

Міжнародні партнери допомогли відновити...

Завдяки зусиллям Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та підтримці Посольства Швейцарії в Україні вдалося...

05 липня 2024

Громади зможуть рахувати кількість відходів від руйнувань за уніфікованим методом

Громади зможуть рахувати кількість відходів від...

Експерти громадської організації ReThink, що є членом коаліції Ukraine Support Team, розробили Методичні рекомендації...

05 липня 2024

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» підготували «Бюджети для громадян»

Просто й доступно: 20 громад-учасниць проєкту...

Громади-учасниці проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», що реалізується Громадським Партнерством «За прозорі...

05 липня 2024

Впровадження модернізованої версії АІКОМ. Порядок роботи з даними та подачі звітності (запис вебінару)

Впровадження модернізованої версії АІКОМ....

Що потрібно для впровадження модернізованої версії Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту...