На Рівненщині створюють ще одну ОТГ– Каноницьку

3 квітня 2019 року Новаківський сільський голова Олексій Христянович видав розпорядження про утворення спільної робочої групи з підготовки проектів рішень щодо добровільного об'єднання територіальних громад.

Згідно зі ст. 6 Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» утворення спільної робочої групи вважається початком процедури добровільного об'єднання територіальних громад.

Йдеться про об'єднання чотирьох громад Володимирецького району Рівненщини: Новаківської, Озерської, Кідрівської та Каноницької, у Каноницьку сільську об'єднану територіальну громаду.

Така ініціатива виникла у громад після того, як Володимирецька селищна рада у 2018 році відмовилась створювати ОТГ із сусідніми селами, тому Олексій Христянович в кінці січня ініціював створення сільської ОТГ. Його підтримали мешканці села та депутати Новаківської сільради, які в лютому 2019 року на сесії надали згоду на таке об'єднання. Після цього у березні-квітні громадські обговорення та сесії сільрад відбулися у трьох сусідніх громадах, які теж підтримали таку пропозицію.

За словами радника з питань децентралізації Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування  Михайла Шелепа, Каноницька ОТГ може стати четвертою об'єднаною територіальною громадою у Володимирецькому районі у 2019 році.

«Нова перспективна ОТГ може нараховувати понад 6 тис. осіб. Власні доходи загального фонду бюджету перспективної ОТГ становитимуть понад 4 млн грн, а базова дотація – понад 7 млн грн» - розповів він.

Ці об'єднавчі процеси відбуваються за підтримки Володимирецької РДА та при консультаційному супроводі радників Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми  «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

05.04.2019 - 14:17 | Переглядів: 9132

Приєднані зображення:

Теги:

створення спроможних громад

Область:

Рівненська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...