До кінця 2019 року в Житомирській області завершать розробку Стратегії регіонального розвитку

3 квітня відбулось перше засідання робочої групи з розробки Стратегії регіонального розвитку Житомирської області до 2027 року. 

«Стратегія регіонального розвитку повинна мати декілька стратегічних пріоритетів, і як мінімум один із них має бути смарт спрямування. Тобто, у роботі ми маємо визначити найбільш перспективну та потужну сферу економіки, і в рамках стратегії розробити план співпраці влади, науковців, бізнесу та громадськості для розвитку цієї сфери до етапу створення доданої вартості», - наголосив Петро Мавко, національний експерт Програми «U-LEAD з Європою».

Розробити стратегії мають всі регіони України до грудня 2019 року, залучивши до цього максимум зацікавлених сторін. Так, на засіданні робочої групи були присутні 112 представників місцевих органів влади, навчальних закладів, бізнесу, міжнародних проектів технічної допомоги та інститутів громадянського суспільства.

До складу робочої групи входять понад 20 голів об’єднаних громад, директор та радник з регіонального розвитку Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном.

«Реформа децентралізації дає громадам додаткові ресурси та повноваження, тому чітке бачення розвитку територій, що дозволяє зробити стратегія, є надважливим для ефективного використання коштів. Центр має досвід та можливості допомогти у розробці цього документу», - вважає Василь Невмержицький, директор Житомирського ЦРМС.

Робоча група має провести чотири засідання, наступне заплановано за декілька місяців. До того має бути розроблений соціально-економічний аналіз регіону.

Нагадаємо, що окремі громади регіону вже розробляють стратегії розвитку. Зокрема, у 2018 році за підтримки Житомирського ЦРМС розпочато розробку стратегій розвитку Овруцької, Білокоровицької, Чоповицької, Радомишльської, Брусилівської та Корнинської громад. У 2019 році фахівці Центру допомагають сформувати стратегію розвитку Народицькій, Високівській, Пулинській, Семенівській та Червоненській ОТГ.

04.04.2019 - 14:58 | Переглядів: 7493
До кінця 2019 року в Житомирській області завершать розробку Стратегії регіонального розвитку

Приєднані зображення:

Теги:

регіональний розвиток

Область:

Житомирська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...