У Теребовлянській ОТГ молодь організовує концерти, ярмарки та консультує міського голову

А за прогули щотижневих загальних зборів депутатів молодіжної ради нещадно звільняють.


 

Автор: Дмитро Синяк 

 

Кілька дівчат та хлопців зібралися у великій переговорці Теребовлянської міської ради. На кореспондента з Києва дивляться з цікавістю. Сьогодні у них – позапланове засідання. Вони – члени Теребовлянської молодіжної міської ради, котра існує при міському голові як консультативно-дорадчий орган. Очолює раду один з її засновників – високий світловолосий хлопець Назар Турковський, який вже два роки працює директором Теребовлянського Центру культури і дозвілля. Його заступниця, студентка юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету, а також за сумісництвом молодіжний працівник Теребовлянської міськради Лілія Соха, як і належить майбутньому юристу, говорить розважливо, спокійно та послідовно.

- Загалом до нашої ради входять 28 постійних депутатів, голова, секретар та 10 волонтерів, – розповідає вона. – Депутати – це люди, які мають право голосу та відповідні посвідчення. Однак коли депутати без поважної причини тричі не з’являються на збори, ми виключаємо їх і замінюємо на когось із волонтерів. Так само робимо, коли бачимо, що депутат неактивний та безініціативний. Своїх колег ми обираємо зі школярів та студентів: в означений день усі бажаючі потрапити до складу ради приходять до нас зі своїми ідеями і ми голосуємо – не за людей, а за ідеї…

 

Молодіжна рада Теребовлянської ОТГ

 

Ось вже 6 років молоді люди щоп’ятниці збираються у Теребовлянській міській раді та обговорюють ті чи інші проекти. На їхньому рахунку багато успішних акцій: щорічна театралізована хода на День патріота, захід, спрямований на покращення екології «Теребовля за чисте місто!»; благодійні ярмарки, тематичні вечори…

 

Читати також: Роль цегли у культурі або Для чого витрачати півмільйона на бібліотечні книжки. Досвід Теребовлянської громади

 

Найбільшим своїм здобутком молоді люди вважають минулорічне проведення Дня Теребовлі. Тоді все місто гуляло два дні. Були і художні виставки, і гумористичні шоу, і кіно просто неба, і святковий ярмарок, і навіть встановлення всеукраїнського рекорду: теребовляни сплели з купальського зілля найбільший трипільський символ. Святкування закінчилося грандіозним концертом гуртів «Плач Єремії», «Wszystko» та «Медовий полин».

А серед інфраструктурних проектів молодіжної ради найпомітнішим є придбання за кошти USAID 20 велосипедів та необхідного спорядження для велосипедистів. У рамках цього проекту створено також спеціальний майданчик для катання на велосипедах, скейтах та роликах. Поруч із цим майданчиком встановлено лавочки з сонячними батареями, які дають можливість цілодобово заряджати гаджети.

 

Читати на тему: «Заробляти мають усі, навіть культура і спорт!» - інтерв’ю голови Теребовлянської ОТГ

 

- Я багато чого навчилася у молодіжній раді, – зізнається 9-класниця Ілона Репко. – І тепер можу організувати будь-який захід – від закритої вечірки до загальноміського свята. Але якщо чесно, я приходжу сюди просто заради спілкування. Буває, що ми залишаємося у мерії до глибокої ночі, а до обговорення проектів справа не доходить. Проте завдяки таким вечорам ми стаємо злагодженою командою, готовою до будь-якої справи.

Голова Теребовлянської ОТГ Сергій Поперечний говорить, що планує наступного року втілити 100 проектів, 10 з яких має реалізувати Молодіжна міська рада. І щороку кількість саме молодіжних проектів має зростати.

 

Читати також: Як Теребовлянській громаді вдалося збільшити туристичний трафік до 7 тисяч осіб на рік. Репортаж

Приєднані зображення:

Теги:

молодь репортаж

Область:

Тернопільська область

Громади:

Теребовлянська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

01 липня 2024

Швидка освітня допомога. Як громади співпрацюють навколо Центру професійного розвитку

Швидка освітня допомога. Як громади...

Авторка: Марія Булейко (Марковська) Центр професійного розвитку для педагогічних працівників у Верховині, що на...

27 червня 2024

Іршавська громада визначає пріоритети місцевого розвитку разом з жителями

Іршавська громада визначає пріоритети місцевого...

Як зробити громаду комфортною для всіх жителів? Щоб відповісти на це запитання, надзвичайно важливо залучити...

27 червня 2024

У Володимир-Волинській громаді місцевий бізнес розвивається попри воєнні виклики

У Володимир-Волинській громаді місцевий бізнес...

Наприкінці 2022 року Володимир-Волинська громада на Волині, як і тисячі інших населених пунктів в Україні, потерпала...

25 червня 2024

Соціальне таксі та паспортна станція: Білокриницька громада розширює послуги через муніципальне співробітництво

Соціальне таксі та паспортна станція:...

Відвідати банк або лікарню для людей з інвалідністю в Білокриницькій громаді, що на Рівненщині, — справжній виклик,...