Перспективи розвитку Судововишнянської ОТГ 

Судововишнянська об'єднана громада, що на Львівщині,  представила журналістам і громадськості стратегію свого розвитку. 

"Судововишнянська ОТГ – стародавній історичний край Івана Вишенського, Тадея Дмитрасевича та Богдана-Ігоря Антонича розташований між Перемишлем та Львовом. Громада із високим рівнем освітніх послуг та успішними видатними людьми. Затишне місце для туристів та привабливий простір для ведення бізнесу", - йдеться у документі. 

Окрім історичної спадщини та культурного розвитку, громада демонструє великий соціально-економічний потенціал. 

Станом на початок 2019 року на території громади зареєстровано 86 діючих юридичних та 163 фізичних осіб підприємців, у тому числі 8 фермерських господарств, дві АЗС і одна нафтобаза. 

Тут успішно функціонує бізнес з іноземними інвестиціями та з місцевим капіталом із  різних видів економічної діяльності, зокрема виробництва будівельних матеріалів, харчової промисловості, деревообробної галузі, транспортної сфери та супутнього сервісу.

У селі Дмитровичі виготовляють плити для свиноферм за сучасною технологією так званої «сухої» підлоги. За словами підприємця французького походження пана Юка, продукція є вийнятковою, високоякісною і користується попитом серед замовників. Унікальна рецептура бетону, дотримання стандартів лекал і природня сушка виробів є конкурентною перевагою серед інших виробників. 

Поруч, на території колишньої ферми, знаходиться ще один цех, де фасують харчові добавки для тварин. 

У тому ж Дмитровицькому окрузі Судововишнянської ОТГ є ще один об’єкт, який охоче відвідують туристи - козина ферма «Шеврет», де можна дегустувати сири, які готують за традиціями французьких сироварів. 

Учасники заходу із налагодження діалогу «Презентація Стратегії розвитку Судововишнянської ОТГ», організованого Львівським ЦРМС, відвідали також сучасне деревообробне підприємство «ТЕС.М». Тут виготовляють великий асортимент продукції з дерева, від садових меблів до будинків. 

Загалом, у структурі доходів громади питому вагу становить податок на доходи фізичних осіб – 45,5, акцизний податок - 13,7%, плата за землю – 13,3% і єдиний податок - 19,7%.

Динаміка бюджету Судововишнянської громади (сумарно по всіх населених пунктах) у 2017-2018 роках є позитивною. За два роки дохідна частина бюджету громади зросла на 1,2%. На 2019 рік спрогнозовано обсяг дохідної частини бюджету у розмірі 22,237,780 млн грн.

Нагадаємо, що Судововишнянська об’єднана територіальна громада утворилася 7 вересня 2016 року. Чисельність населення громади – 10951 жителів. Площа об'єднаної територіальної громади: 80.1 км кв. Кількість старостинських округів: 2. До складу громади увійшли Судововишнянська міська рада, Дмитровицька сільська рада із селами Волостків, Загороди, Заріччя та Довгомостиська сільська рада із селами Довгомостиська, Бортятин, Княжий Міст, Новосільці. 

Стратегія громади розроблена за допомогою Львівського ЦРМС, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

01.03.2019 - 09:56 | Переглядів: 10525
Перспективи розвитку Судововишнянської ОТГ 

Приєднані зображення:

Область:

Львівська область

Громади:

Судововишнянська міська об’єднана територіальна громада Судововишнянська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...