У Києві презентували інтернет-платформу «Біржа праці ОТГ»

Проект «Створення біржі праці для об’єднаних територіальних громад», який впроваджує агенція Action Global Communications за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні, презентував інтернет-ресурс «Біржа праці ОТГ» (https://jobcenter-otg.com.ua).

Ребека Лохна, Перший секретар Посольства Великої Британії в Україні, зазначила: «З нашою підтримкою команда проекту розробила IT-продукт - всеукраїнську «Біржу Праці ОТГ». Платформа допомагатиме громадам  задовольняти кадрові потреби, швидше знаходити потрібних фахівців та скоротити безробіття. Ми також сподіваємось, що це прискорить процес горизонтальної територіальної інтеграції та співпраці між місцевим самоврядуванням і громадами для вирішення стратегічних проблем розвитку, які можуть мати сусідні громади. Отже, маємо надію, що «Біржа Праці ОТГ» стане ефективним інструментом для найму та пошуку роботи, а також буде корисним інформаційним ресурсом для  професійної освіти й навчання у нових об'єднаних громадах».

Команда проекту презентувала учасникам бета-версію інтернет-порталу, його технічні можливості та контент. Розробники наголосили, що мали на меті зробити дружній до користувачів, технічно не переобтяжений ресурс, який не тільки сприятиме вирішенню проблем працевлаштування та пошуку фахівців, але й виконуватиме просвітницьку та консультативну функції.

«У нашій роботі ми керувались принципом 3D: Доцільність, Доступність. Дієвість. Ми  спілкувалися з громадами, експертами, профільними фахівцями – щоб оптимізувати наш інтернет-ресурс і наповнити його саме тією інформацією, якої потребують наші користувачі. Відсьогодні ми починаємо інформаційну кампанію, адже інтернет-платформа вже працюватиме. Запрошуємо усіх - як пошукачів, так і роботодавців, скористатися її фунціональними можливостями. Наголошуємо, для об’єднаних територіальних громад послуги з працевлаштування безкоштовні. Ми також плануємо проводити консультації, тренінги, навчальні та освітницькі заходи – більше ви дізнаєтесь на інтернет-платформі jobcenter-otg.com.ua», - наголосила Наталія Мчедлішвілі, керівниця проекту «Біржа праці ОТГ».

Як повідомила команда проекту, одним із ключових напрямків діяльності Біржі праці буде робота з молоддю, профорієнтація та допомога у працевлаштуванні, організації практики, професійній адаптації тощо.

Також проект має на меті підтримувати і популяризувати взаємодію експертів та об’єднаних громад на проектній основі - за запитом ОТГ, за пропозиціями для ОТГ, а також в рамках горизонтальної інтеграції громад – і сприяти кадровому забезпеченню таких програм співпраці.

Тетяна Арсенюк, державний експерт директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, территоріальної організації влади та адміністративно-территоріального устрою Мінрегіону, зазначила: «Важливі всі інструменти, які сприятимуть посиленню спроможності об’єднаних громад. Кваліфіковані, поінформовані, здатні якісно та ефективно виконувати свою роботу люди - головний наш ресурс. Йдеться як про досвідчених фахівців, так і про молодих спеціалістів, які мають енергію, новий поглад на життя, сучасні знання, бажання змінювати і розвивати свою громаду і Україну.Цільова спрямованість проекту – саме для ОТГ – дозволить сконцентрувати на одному майданчику різноманітну інформацію, важливу для громад. Головна мета – забезпечити ОТГ кваліфікованими кадрами, сприяти працевлаштуванню людей незалежно від місця проживання, стимулювати молоде покоління залишитися працювати в громаді – буде посилена профорієнтаційною, навчальною, консалтинговою складовими, і такий комплекс інструментів на одному ресурсі матиме попит як в громадах, так і серед мешканців різних регіонів. Цікавим є і проектний напрямок – сьогодні в Україні активно розвиваються інтеграційні процеси між громадами, є попит на проекти для окремих ОТГ, є пропозиція від різних фахівців, які готові надавати громадам різноманітні послуги. Синергія цих зусиль може добре прислужитися нашим громадам, які активно навчаються самостійності і прагнуть сталого розвитку».

Після презентації  проведено пілотне тестування ресурсу, а вже навесні він запрацює на повну потужність.

 

 

28.02.2019 - 14:59 | Переглядів: 9555
У Києві презентували інтернет-платформу «Біржа праці ОТГ»

Теги:

трудові відносини

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...