Аукціони в громадах aбо як поповнити бюджет, продаючи нерухоме майно?

Після об’єднання до власності громад переходять десятки, а то і сотні об’єктів нерухомого майна, яке роками було тягарем бюджету сільських та міських рад. Після запуску реформ та створення електронних майданчиків для системи державних закупівель з’явилась можливість продавати такі об’єкти шляхом аукціонів.

«Ці можливості дозволяють громадам продати непотрібне й отримати значні надходження до бюджету. Приклад Овруцької громади, яка через аукціон продала земельну ділянку, надихає інші громади готуватись до аукціонів», - розповів Олександр Круківський, радник з юридичних питань Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

17 січня відбувся навчальний семінар «Продаж об'єктів нерухомості, які знаходяться у власності громад з аукціону» для фахівців об’єднаних громад Житомирщини, який організував Житомирський ЦРМС, створений Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України. Під час семінару учасники обговорили нюанси законодавчого регулювання продажу об’єктів нерухомості комунальної форми власності з аукціону та поспілкувались із представником майданчика-партнера ProZorro.

«Для участі вашої громади в аукціоні необхідно пройти реєстрацію на сайті та зрозуміти алгоритм проведення аукціонів. Це здається складним, але завдяки таким зустрічам та навчанню ви отримаєте достатньо знань для успішного проведення аукціону»,- переконаний Максим Мостовий, представник майданчика-партнера ProZorro.

Також фахівцям громад детально розповіла про підготовку до аукціону Олена Кравчук, начальник відділу  по управлінню та приватизації комунального майна Житомирської міської ради. Нещодавно відбулись торги з продажу приміщення однієї з комунальних установ Житомира, а також в найближчому майбутньому планується проведення аукціону з продажу готелю «Житомир».

«На цих прикладах я зрозумів, що не все так просто у цій сфері, але сьогодні отримали достатньо і теоретичних знань, і практичного досвіду, що до проведення аукціону ми готові», - Євген Паламарчук, головний спеціаліст відділу економічного розвитку, житлово-комунального господарства та благоустрою Коростишівської міської ради.

18.01.2019 - 12:15 | Переглядів: 10016
Аукціони в громадах aбо як поповнити бюджет, продаючи нерухоме майно?

Приєднані зображення:

Теги:

бюджет

Область:

Житомирська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...