Попільнянська ОТГ визначила пріоритетом розвиток освіти громади

У грудні 2016 року 12 сільських рад Попільнянського району об’єднались навколо селища Попільня. Громада з площею понад 300 км² та населенням 16,6 тис. осіб консолідувала значний економічний, фінансовий та людський ресурс, що дозволило вже за рік показати результат роботи.

На початку року громада затвердила бюджет у 157 мільйонів гривень із власними надходженнями на рівні 53 мільйонів гривень. Після налагодження роботи новостворених органів влади в Попільнянській громаді розпочали реконструкцію й модернізацію численних закладів соціальної інфраструктури.

Для проведення масштабних заходів з відновлення інфраструктури у громаді використали можливості декількох державних фондів, кошти субвенцій та власні надходження. За рік було реалізовано 11 проектів загальною вартістю понад 16 мільйонів гривень.

Створення нового освітнього простору та матеріально-технічної бази шкіл ідитячих садочків – це ключовий пріоритет у розвитку громади. П’ять реалізованих у2018 році проектів безпосередньо стосуються освіти.

Новий директор Попільнянської гімназії Валерій Шуляр відзначає значний рівень уваги громади до потреб освіти. Гімназія, розрахована на 1500 учнів, навчає 700 дітей, частина із яких довозиться в містечко з навколишніх сіл.

«Гімназія повністю утеплена, замінені вікна, двері, дах. Крім того, ми в цьому році відкрили медіатеку. Ще лишилось провести ремонт та модернізацію внутрішніх приміщень. Такий прогрес у роботі над матеріальною базою закладу є результатом всієї громади».

Також було модернізовано дитячі садки «Чебурашка» та «Сонечко», в яких виховуються понад 220 дітей. Будівлі закладів утеплили та замінили вікна і двері. Це допомогло не лише створити якісні умови для перебування дітей, а й зекономити кошти на опаленні закладів.

За рік було побудовано два нових міні-футбольних поля зі штучним покриттям та закінчено модернізацію спортзалу Попільнянської гімназії №1. На ці спортивні об’єкти було витрачено понад 3,3 мільйона гривень.

«Школи, садки, спортивні майданчики, ігрові майданчики – це основа для нормального розвитку наших дітей. Далі ми будемо змінювати якість освіти та створюватимемо умови для зростання», - переконаний Олександр Пінцов, перший заступник голови Попільнянської селищної ради.

Паралельно із модернізацією соціальної інфраструктури в громаді відбулись масштабні ремонти доріг та покращено матеріально-технічну базу комунального підприємства «Комунальник». Юрій Борщ, директор підприємства, всього за декілька місяців отримав нові сміттєвози, трактори та додаткове обладнання для сезонних робіт з благоустрою громади: «Раніше чекати оновлення автопарку доводилось роками. Сьогодні ми можемо забезпечувати очищення доріг від снігу, благоустрій громади та робити це якісно та швидко».

У 2018 році в громаді було відремонтовано в селищі Попільня вулиці Ватутіна, Молодіжна та Садова, в селі Ходорків вулиця Новобудова, на що було витрачено понад 5,6 мільйона гривень. Також було відремонтовано дорогу між селами Саверці та Парипси за кошти митного експерименту.

На 2019 рік у громаді планують подальшу модернізацію інфраструктури. На території ОТГ працюють декілька потужних аграрних підприємств, які забезпечують роботою значну частину населення громади та сплачують до бюджету левову частку податків.

«Наше багатство – це люди та земля. І великою перевагою громади є те, що у нас немає жодної вільної ділянки землі. Наші фермери все обробляють. Це дозволяє нам розвиватись та створювати якісні умови для життя громадян», - вважаєВалентина Ільїна, секретар Попільнянської селищної ради.

Протягом 2018 року фахівці Попільнянської ОТГ відвідали численні навчальні заходи Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України.

14.01.2019 - 13:58 | Переглядів: 11895
Попільнянська ОТГ визначила пріоритетом розвиток освіти громади

Приєднані зображення:

Теги:

освіта

Область:

Житомирська область

Громади:

Попільнянська селищна об’єднана територіальна громада Попільнянська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...