У школах Сосницької ОТГ запроваджують енергоефективні заходи

Старі вікна та двері на нові, сучасні та енергозберігаючі замінили у трьох школах Сосницької громади та дитячому садочку «Джерельце». У всіх закладах також було утеплено покрівлі горищ мінеральною ватою.

Як стало відомо Чернігівському Центру розвитку місцевого самоврядування, створенного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, роботи були проведені за рахунок субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток.

Тепер учні Чорнотицької, Волинківської та Загребельської шкіл та дитячого садочку будуть навчатися у теплих приміщеннях, а громада не витрачатиме зайвих коштів на оплату комунальних послуг.

10 січня Андрій Портний, Сосницький селищний голова, та Ігор Кустенко, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради, разом з представниками підрядної організації відвідали заклади освіти громади, де зараз тривають роботи з впровадження енергоефективних заходів. Вони оглянули будівлі навчальних закладів, де саме зараз відбуваються роботи, визначили можливі зміни та обговорили технічні моменти щодо доопрацювань.

Про енергоефективність у громаді думають постійно і привчають до цього населення. У жовтні 2018 року Сосницька селищна рада почала працювати над Планом дій сталого енергетичного розвитку, який спрямований на підвищення енергоефективності та використання відновлювальних джерел енергії. План включає низку заходів у муніципальному секторі, житловому, на комунальних підприємствах, спрямованих на підвищення енергоефективності.

В тому, що заходи з термомодернізації дозволяють економити гроші, громада переконалася на власному досвіді. У 2017 році за рахунок коштів ДФРР та місцевого бюджету було проведено термомодернізацію системи опалення дитячого садочку «Сонечко». Газовий котел замінили твердопаливним (потужністю 100 кВт) з можливістю регулювати потужність та механічним завантаженням палива, встановили нові насоси, відремонтували теплотрасу та приміщення котельні. За словами представників селищної ради витрати на обігрів зменшилися в рази.

Нагадаємо, Сосницька ОТГ була утворена восени 2017 року і об’єднала 6 сільських рад. До неї увійшли села: Ганнівка, Мале Устя, Волинка, Загребелля, Гапішківка, Масалаївка, Киріївка, Матвіївка, Полісся, Пекарів, Кнути, Костирів, Синютин, Чорнотичі.

11.01.2019 - 10:19 | Переглядів: 9698
У школах Сосницької ОТГ запроваджують енергоефективні заходи

Приєднані зображення:

Теги:

енергоефективність енергозбереження

Область:

Чернігівська область

Громади:

Сосницька селищна об’єднана територіальна громада Сосницька територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...