Арт-центр Семенівської ОТГ отримає кошти для будівництва системи опалення

В листопаді цього року громадська організація «Молодь обирає життя» розпочала кампанію збору коштів на краудфандинговій платформі Na-Starte із проектом «Арт-центр в селі Іванківці», який реалізовують в селі Іванківці Семенівської ОТГ на Житомирщині.Проект передбачав оснащення технікою приміщення Арт-центру, ремонт кімнат та будівництво системи опалення на суму 62,5 тис. грн.

Платформа Na-Starte діє за таким принципом: надаючи фінансову підтримку автору проекту, спонсор робить попереднє замовлення на продукт або послугу, а не просто вкладає гроші. Тому спонсор може замовити браслети, туристичні магніти, блокноти або екскурсію  туристичним маршрутом громади.

22 грудня кампанія збору коштів завершилась, команді громадської організації вдалось зібрати 33,6 тис. грн. І згідно з умовами роботи платформи Na-Starte ці кошти будуть передані на реалізацію проекту.

«Ми обрали гнучкий режим роботи із платформою, який передбачає часткову реалізацію проекту. Тобто зібрані 53% від суми ми отримаємо, і цих коштів якраз вистачає на будівництво системи опалення у приміщенні Арт-центру», - розповіла Тетяна Носова, голова громадської організації «Молодь обирає життя».

За її словами, вже на початку 2019 року розпочнуться роботи з монтажу системи опалення. Центр вже розпочав свою діяльність, громадська організація в рамках іншого проекту «Творчість рухає світ» залучила молодь та ресурси для облаштування однієї кімнати в будівлі. Арт-центр охоплює своєю діяльністю всі дванадцять сіл Семенівської ОТГ. Працює з 09:00 до 20:00, і в цьому просторі організатори пропонують насичену програму заходів та курсів для розвитку молоді, народних промислів, підприємництва й здорового способу життя.

«Молодь допомагає розвитку територій та активізації населення громад. Залучення нових ідей, проектів, створення динамічних та креативних просторів у громадах створює умови для зростання нового покоління українців. Семенівська ОТГ дає нам приклад системної роботи з молоддю», - наголошує Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

У червні цього року команда молоді Семенівської ОТГ взяла участь у молодіжному форумі "Можливості молоді в громаді в умовах децентралізації", який організовував у Городницькій ОТГ Житомирський ЦРМС, створений Програмою "U-LEAD з Європою" та Мінрегіоном України. На форумі команди із шести громад навчались писати проекти та генерувати ідеї для розвитку молодіжного середовища. Ідея створення такого Арт-простору зародилась саме тоді, і вже за чотири місяці молодь впроваджує цю ідею в життя.

З деталями проекту та його бюджетом можна ознайомитись за посиланням https://bit.ly/2R4ozuR.

27.12.2018 - 15:36 | Переглядів: 11605
Арт-центр Семенівської ОТГ отримає кошти для будівництва системи опалення

Приєднані зображення:

Теги:

культура молодь

Область:

Житомирська область

Громади:

Семенівська сільська об’єднана територіальна громада Семенівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...