Чого вичікують? Децентралізація – головний пріоритет Київщини у 2019 році

У Києві, в Національному університеті біоресурсів і природокористування, 30 листопада відбулося перше засідання Ради регіонального розвитку Київської області.


Рада була утворена розпорядження голови Київської облдержадміністрації Олександром Терещуком 21 листопада цього року. До її складу ввели 109 осіб. 

Голова КОДА Олександр Терещук метою першого засідання Ради назвав обговорення актуальних питань щодо подальшого ефективного проведення реформ в Київській області, і на підставі цього – вироблення Перспективного плану розвитку Київщини на період з 2019 по 2021 рік.

«Суттєво, аби цей План був реальним, враховував найзначиміші проблеми області. Ми не повинні допустити, щоб він став черговим проектом», – наголосив Олександр Терещук.

Левову частку свого виступу голова КОДА присвятив децентралізації. На його переконання, це саме та реформа, яку називають однією з найуспішніших в державі. Громади вже відчули реальну вигоду від об’єднання, адже справді на їхніх очах покращується інфраструктура в населених пунктах, покращується якість надання послуг тощо.

На Київщині діють 12 громад, де проживає понад 240 тисяч населення, що складає 14% від загальної кількості мешканців області. Ще чотири громади мають утворитися після проведення виборів 23 грудня.

За 10 місяців цього року, проінформував присутніх пан Терещук, зведений бюджет діючих ОТГ Київщини зріс порівняно з 2017 року на 23%, що говорить про сталу динаміку розвитку громад.

«Але Київщина за кількістю утворених громад посідає одне з останніх місць в Україні, – сказав пан Терещук.  – У 17 районах області не створено жодної громади. Залишається незрозумілою вичікувальна позиція деяких керівників на місцях. Ми з цим миритися не будемо. Тому наступного року децентралізація стане одним з найважливіших напрямків роботи. Тим паче, що 2019-й буде останнім, коли громади можуть вирішувати – з ким і як приєднуватися – на добровільних засадах».

04.12.2018 - 14:23 | Переглядів: 6853
Чого вичікують? Децентралізація – головний пріоритет Київщини у 2019 році

Область:

Київська область

Джерело:

Трибуна Бровари

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

17 жовтня 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 жовтня 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 жовтня 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 жовтня 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...