У Могилівській громаді відкрили нові місця відпочинку

Оновлена алея у центрі Могиліва та осучаснена кімната відпочинку в сільській школі. У мешканців Могилівської громади з’явилися нові місця відпочинку. Все – завдяки реалізації проектів програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» – DOBRE.

«Взяли участь у конкурсі, запропонованому програмою Агентства США з міжнародного розвитку – USAID. Переможцями стали наші ідеї з облаштування місць відпочинку. Реалізували їх спільними зусиллями – коштами громади та програми USAID DOBRE», – зазначив голова Могилівської ОТГ Валерій Дружко.

Один із проектів-переможців – облаштування центральної алеї у Могиліві. За його реалізацію взялися місцеві молоді активісти. Установили лави, ліхтарі, урни. Зробили клумби. Замість старої «радянської» дошки пошани – сучасна інформаційна панель. Там розміщують кращі дитячі малюнки, світлини зі свят, що влаштовують у громаді. Передбачили і фотозону для закоханих. «Коване серце» – справжня прикраса алеї.

 

 

«Нова «Алея друзів» стала головним місцем відпочинку для всіх мешканців громади. Ввечері там полюбляє збиратися молодь. Приїжджають і мешканці з навколишніх сіл. Тепер чекаємо на весну та літо – всім вже кортить помилуватися квітами», – сказав Валерій Дружко.

 

 

У Могилівській школі відкрили кімнату психологічного розвантаження. Осучаснене просторе та світле приміщення, на підлозі – м’який ковролін, замість стільців – зручні пуфики-трансформери. На вікнах – незвичні штори з 3D-малюнками. Є ноутбук та панель-дошка для малювання. Все – для відпочинку дорослих та дітлахів.

«У кімнаті «Рівновага» учні можуть відпочити на перерві, а після уроків шкільний психолог проводить консультації, – розповів Валерій Дружко. – Приміщення використовуватиме і соціальний працівник – для спілкування з родинами, які потребують допомоги. А ще – плануємо там проводити творчі вечори, заняття танцями та фізичною культурою для малечі».

 

 

У Могилівській об’єднаній територіальній громаді – 4 тис мешканців. Нині на Дніпропетровщині – понад 60 об’єднаних територіальних громад.

Теги:

молодь DOBRE

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Могилівська сільська об’єднана територіальна громада Могилівська територіальна громада

Джерело:

Сайт Дніпропетровської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...