На Дніпропетровщині навчали, як громадам створювати молодіжні центри та громадські ради

Працівники відділів освіти, активісти молодіжних рад, представники громадських об’єднань із територіальних громад Дніпропетровщини взяли участь у семінарі «Громадський сектор та громада: можливості та перспективи співпраці». Семінар за участі експертів ЦРМС та партнерських організацій відбувся у Дніпропетровському Центрі розвитку місцевого самоврядування 27 листопада.

«Цей семінар містить багато практичної інформації з роботи громадських організацій, молодіжних центрів та консультативних органів. Ми обмінюємося існуючим досвідом між представниками ОТГ, молодіжними активістами та громадськими організаціями. Ми ставимо дві задачі - навчити і дати мотивацію», - говорить радниця з комунікацій ЦРМС Валерія Дідковська

Роботу громадської ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації презентувала перша заступниця голови Громадської ради при Дніпропетровській ОДА Вероніка Комісар

«Ми поставили собі за мету створити ефективний дорадчий орган при Дніпропетровській ОДА, оновити склад громадської ради, залучити активних представників громадських організацій. За рік роботи ми провели 10 засідань громадської ради – попередня рада майже ніколи не збиралась. Члени ради за 2018 рік стали організаторами 15 заходів, розпочато громадську експертизу проектів нормативно-правових документів з питань соціального захисту, проведені масштабні заходи – круглі столи, дебатні турніри», - говорить Вероніка Комісар. 

Вона зауважує, що створення громадських рад при органах місцевого самоврядування, зокрема ОТГ, не є обов`язковим, але це дієвий інструмент взаємодії з владою, адже до позиції та побажань громадської ради як колегіального органу більше довіри. 

Сергій Кривозуг, керівник Молодіжного центру «Освіторіум», підкреслив важливість створення молодіжних центрів в громадах. «Дослідження потреб молоді показують, що молодим людям не вистачає місць для спільних зустрічей та роботи. Створення молодіжного центру слід почати з визначення потреб. Для цього можна проводити анкетування, фокус-групи,  інтерв`ю, вивчати потреби різних вікових груп», - говорить Сергій Кривогуз.

Він презентував проекти, що реалізуються командою «Оствіторіуму». Одне із важливих напрацювань – запровадження премії від Дніпропетровської обласної ради. Талановита молодь може отримати 15 тис грн. Переможців обирають в 11 категоріях.

Під час семінару відбулася презентація конкурсу від Програми «U-LEAD з Європою» для громадських організацій та грантового календаря, розробленого експертами Дніпропетровського ЦРМС. 

28.11.2018 - 16:49 | Переглядів: 8912

Приєднані зображення:

Теги:

молодь

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...