На Дніпропетровщині навчали, як громадам створювати молодіжні центри та громадські ради

Працівники відділів освіти, активісти молодіжних рад, представники громадських об’єднань із територіальних громад Дніпропетровщини взяли участь у семінарі «Громадський сектор та громада: можливості та перспективи співпраці». Семінар за участі експертів ЦРМС та партнерських організацій відбувся у Дніпропетровському Центрі розвитку місцевого самоврядування 27 листопада.

«Цей семінар містить багато практичної інформації з роботи громадських організацій, молодіжних центрів та консультативних органів. Ми обмінюємося існуючим досвідом між представниками ОТГ, молодіжними активістами та громадськими організаціями. Ми ставимо дві задачі - навчити і дати мотивацію», - говорить радниця з комунікацій ЦРМС Валерія Дідковська

Роботу громадської ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації презентувала перша заступниця голови Громадської ради при Дніпропетровській ОДА Вероніка Комісар

«Ми поставили собі за мету створити ефективний дорадчий орган при Дніпропетровській ОДА, оновити склад громадської ради, залучити активних представників громадських організацій. За рік роботи ми провели 10 засідань громадської ради – попередня рада майже ніколи не збиралась. Члени ради за 2018 рік стали організаторами 15 заходів, розпочато громадську експертизу проектів нормативно-правових документів з питань соціального захисту, проведені масштабні заходи – круглі столи, дебатні турніри», - говорить Вероніка Комісар. 

Вона зауважує, що створення громадських рад при органах місцевого самоврядування, зокрема ОТГ, не є обов`язковим, але це дієвий інструмент взаємодії з владою, адже до позиції та побажань громадської ради як колегіального органу більше довіри. 

Сергій Кривозуг, керівник Молодіжного центру «Освіторіум», підкреслив важливість створення молодіжних центрів в громадах. «Дослідження потреб молоді показують, що молодим людям не вистачає місць для спільних зустрічей та роботи. Створення молодіжного центру слід почати з визначення потреб. Для цього можна проводити анкетування, фокус-групи,  інтерв`ю, вивчати потреби різних вікових груп», - говорить Сергій Кривогуз.

Він презентував проекти, що реалізуються командою «Оствіторіуму». Одне із важливих напрацювань – запровадження премії від Дніпропетровської обласної ради. Талановита молодь може отримати 15 тис грн. Переможців обирають в 11 категоріях.

Під час семінару відбулася презентація конкурсу від Програми «U-LEAD з Європою» для громадських організацій та грантового календаря, розробленого експертами Дніпропетровського ЦРМС. 

28.11.2018 - 16:49 | Переглядів: 8805

Приєднані зображення:

Теги:

молодь

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...