У Києві триває Школа місцевого самоврядування DESPRO

 

З 20 до 23 листопада Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO проводить чергову Школу місцевого самоврядування для лідерів місцевого самоврядування усіх рівнів. Комплексний підхід Школи покликаний розвинути управлінські та проектні спроможності команд ОТГ. Зокрема — сприяти розробці ефективних стратегій місцевого розвитку, планів реалізації та моніторингу.

Відкриття Школи супроводжувала спільна сесія з представниками секретаріату Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування - Анжелою Малюгою, завідувачкою секретаріату Комітету, Олександром Маковським, заступником завідувачки, та Юрієм Гарбузом, головним консультантом секретаріату. Під час обговорення особливостей законодавчих процесів в цілому та законодавчу підтримку регіонального розвитку, учасники сесії запевнили: налагоджена комунікація місцевого самоврядування з комітетами ВРУ - це шлях до успішних змін.

Цього року крім навчальних модулів для команд ОТГ, груп молодих фахівців та жінок-лідерок, Школа запропонувала учасникам новий формат — "Маркет Ідей". Випускники Школи минулих років, а тепер автори успішних проектів розвитку своїх громад, представили учасникам власні ідеї у форматі ярмарку. Маркет став простором обміну досвідом та цінної комунікації у питаннях вдосконалення надання послуг громаді, залучення всіх вікових груп у процеси стратегічного розвитку та місцем для налагодження професійних контактів.

Особливість  Школи — проведення тренінгу для жінок-лідерок місцевого самоврядування. Таким чином, DESPRO підтримує світові тенденції щодо зрівняння можливостей для всіх та висвітлює нові підходи до професійного зростання жінок, активних у своїх громадах.

Школа місцевого самоврядування DESPRO триватиме до 23 листопада. За результатами події будуть відзначені команди ОТГ - переможці навчань.

Приєднані зображення:

Теги:

DESPRO навчання

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...