Використання гуманітарної допомоги комунальними підприємствами – законопроект готовий до другого читання
Використання гуманітарної допомоги комунальними підприємствами – законопроект готовий до другого читання

13 серпня 2024 року Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендував парламенту ухвалити у другому читанні та в цілому проєкт Закону України №11155-1 «Про внесення змін до статті 15 Закону України «Про гуманітарну допомогу» щодо переліку набувачів гуманітарної допомоги».


Серед іншого, законопроєкт врегульовує проблеми отримання та використання гуманітарної допомоги комунальними підприємствами громад.

Як відомо, чинне законодавство забороняє визнавати комунальні підприємства набувачами гуманітарної допомоги – товарів і матеріалів, які безоплатно перетинають кордон в умовах війни.

Одночас, народні депутати – члени комітету не підтримали пропозицію Асоціації міст України щодо виключення із законопроєкту норми, яка передбачає погодження Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України передачі гуманітарної допомоги від отримувача до набувача. Це, на думку АМУ, ускладнюватиме процес отримання та використання гуманітарної допомоги підприємствами.

Нагадаємо, у першому читанні законопроєк №11155-1 парламент ухвалив 20 червня цього року.

Views: 416
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: law
Read more: