67,3 млн грн отримають 10 профтехів для створення інклюзивних просторів, облаштування укриттів, утеплення та встановлення сонячних електростанцій
67,3 млн грн отримають 10 профтехів для створення інклюзивних просторів, облаштування укриттів, утеплення та встановлення сонячних електростанцій

10 профтехів, що розташовані вздовж усієї прифронтової лінії від Сумської до Одеської областей, отримають 67,3 млн грн на оновлення навчальних приміщень. Зміни планують у 4 ключових напрямах: термомодернізація приміщень, встановлення сонячних панелей, створення комфортних укриттів та інклюзивних просторів.


«Наша мета — створити комфортний та безпечний навчальний процес для учнів профтехів на прифронтових територіях. Для цього разом з партнерами ми інвестуємо в укриття, утеплення, сонячні електростанції та обладнання майстерень. Це поки всього 10 закладів освіти, які вже мають досвід співпраці зі швейцарським проєктом державно-приватного партнерства, але вони мають стати майданчиком для поширення такого досвіду», — зазначив заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній.

Напрями, у яких планують зміни, були обрані, орієнтуючись на потреби закладів, які наразі потерпають від постійних повітряних тривог, знеструмлень, некомфортних температурних умов у навчальних приміщеннях і гуртожитках, як наслідок — перерв у навчанні.

Планується, що проєкт дасть змогу понад 5 тисячам студентів, викладачів та персоналу профтехів отримати доступ до комфортних майстерень, гуртожитків та укриттів. 

«Основна мета цього напряму — відновлення 10 закладів П(ПТ)О під гаслом "Відбудувати краще, ніж було". Проєкт прагне створити безпечні умови для навчання і відновити зацікавленість учнів, випускників шкіл і дорослого населення», — наголосив Пошан КС, директор «Свісконтакт» в Україні і радник з питань реконструкції проєкту EdUP. 

Проєкт фінансується урядом Швейцарії через Швейцарське агентство розвитку та співробітництва (SDC), ТОВ «Геберіт Трейдінг» та ТОВ «СІКА Україна». Гроші на реалізацію інфраструктурного напряму надає уряд Швейцарії.

Фото: пресслужба Міністерства освіти і науки України

Views: 316
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: education
Read more: