Ремонтний хаб від Helvetas сприяє якомога швидшому відновленню Харківщини
Ремонтний хаб від Helvetas сприяє якомога швидшому відновленню Харківщини

Харківська область є однією з областей, де російська агресія залишила і продовжує залишати найбільш серйозні та численні руйнування цивільної інфраструктури.

Ініціатива швейцарської організації Helvetas та партнерів ставить за мету прискорення процесів відбудови зруйнованих осель мешканців громад Харківської області через залучення до співпраці організацій, які працюють у цій сфері.


Однією з важливих ініціатив Helvetas в цьому напрямку є “Ремонтний хаб”, який створений в Харківській області в  рамках проекту “Підтримка відновлення України”.

Вочевидь, громадам які постраждали від військових дій, не вистачає інструментів та обладнання для відновлення, у свою чергу більшість організацій громадянського суспільства, які намагаються допомогти у відновленні руйнувань, не мають належного доступу до ресурсів міжнародної допомоги. Helvetas працює на посилення спроможності таких місцевих організацій.

Тому ремонтний хаб є простором, в якому громадським організаціям надається безкоштовний доступ до різних інструментів і обладнання, як мобільного так і стаціонарного, яке потрібно для відбудови та реконструкції цивільних об'єктів. Хаб в тому числі відіграє роль майданчика для співпраці та обміну досвідом між міжнародними проєктами та місцевими організаціями громадянського суспільства.

 

 

Ініціатива користується в області чималим попитом, оскільки такий формат є зручним для всіх. Немає потреби кожному витрачати кошти на будівельний інструмент, якщо є можливість користуватись ним безкоштовно.

Операційним управлінням хабу займається місцева громадська організація “Я врятований”. Представники “Я врятований” координують використання обладнання іншими організаціями, а також проводять відновлювальні роботи в громадах самостійно.

 

 

Діяльність у сфері відновлення - не єдиний пріоритет Helvetas. На думку проєктного менеджера швейцарської організації Анастасії Костюченко, у майбутньому варто зосередити увагу на відновленні українського малого та середнього бізнесу, на отриманні безперешкодного доступу людей до ринку праці, на підвищенні рівня їхніх знань та на забезпеченні професійної орієнтації у тих чи інших галузях економіки. Хтось цілком міг би започаткувати власне підприємство, таким чином залучаючи податки до регіону та сприяючи економічному відновленню України. Тож в планах Helvetas - сприяння реалізації проєктів місцевого економічного розвитку.


Проект "Підтримка відновлення України" реалізується в межах підтримки України з боку Швейцарії за фінансування Swiss Solidarity та SDC та виконання робіт консорціумом, до складу якого входять організації Helvetas, ГО «ДЕСПРО», Skat Consulting Ltd.

Проект реалізується у тісній співпраці з органами місцевого самоврядування в партнерських громадах Київської, Харківської, Тернопільської та Івано-Франківської областей та включає в себе напрямки відновлення помешкань, ушкоджених внаслідок війни, покращення умов життя внутрішньо-переміщених осіб,  забезпечення стабільного доступу до якісного водопостачання та створення просторів для відновлення ушкоджених об’єктів на засадах циркулярної економіки.

Views: 1802
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: international support
Read more: