Форум «Децентралізація 2023. Законодавчий порядок денний» - онлайн-трансляція
Форум «Децентралізація 2023. Законодавчий порядок денний» - онлайн-трансляція

29 серпня в Україні відбудеться Форум «Децентралізація 2023. Законодавчий порядок денний».


Організатори: ГО «ДЕСПРО» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Інформаційний партнер – портал «Децентралізація».

До участі у Форумі онлайн запрошуються представники органів місцевого самоврядування всіх рівнів. Для цього необхідно заповнити реєстраційну анкету. У переддень Форуму організатори надішлють на вказану в реєстрації електронну адресу лінк на платформу ZOOM.

Мета Форуму - згуртувати суб’єкти реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади для обговорення питань законодавчого порядку денного реформи децентралізації, спільного визначення потреб і подальших завдань реформи  у контексті широкомасштабного збройного вторгнення росії на територію України, та законодавчого підґрунтя для забезпечення цих потреб. На заході будуть презентовані результати досліджень (опитування громад, фокус-груп та глибинних інтерв’ю) щодо основних законодавчих ініціатив, прийняття яких у 2023 та 2024 роках забезпечить подальше зміцнення системи місцевого самоврядування.

Учасники Форуму обговорять:

  • законодавчі ініціативи, необхідні для відновлення громад, що постраждали внаслідок російської агресії;
  • актуальні завдання децентралізації, які формують законодавчий порядок денний реформи;
  • питання впливу воєнного стану на діяльність органів місцевого самоврядування та військових адміністрацій як державних кризових органів управління;
  • питання фінансової та економічної спроможності громад в умовах воєнного стану та післявоєнний період, створення умов для інтеграції ВПО та повернення додому українських громадян;
  • питання інтеграції місцевого самоврядування України у європейський простір.

Форум буде транслюватися наживо на Facebook-сторінках порталу «Децентралізація», ГО «ДЕСПРО, Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», а також за посиланням:

 

 

Зі змістом попереднього Форуму “Децентралізація 2023. Законодавчий порядок денний під час війни”, який відбувся 28 лютого 2023 року можна ознайомитись, прочитавши відповідну брошуру (ЗАВАНТАЖИТИ, pdf 4,7 МБ).

Attached files:
Views: 9597
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: announcement
Read more: