У Східниці говорили про об’єднання громад

Питання об’єднання у територіальні громади уже більше року турбує голів усіх населених пунктів України. До Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» вносять нові зміни, які спрощують процеси формування громад і показують їхні перспективи на майбутнє. Та, на жаль, не всі очільники міст, селищ і сіл готові до таких змін, адже бояться, що об’єднання не надто допоможе у вирішенні їхніх проблем.

Як відомо, сусідня з Бориславом Східниця має на меті об’єднати навколо себе окрему громаду з навколишніх сіл і стати самостійною, адже вважає, що її туристично-рекреаційний напрямок розвитку, який дещо розходиться із промисловим Бориславом та спроможний забезпечити майбутнє громади. Та і тут знаходяться нерішучі голови сільських рад, які не розуміючи невідворотності процесу об’єднання і вперто чинять йому спротив.

Для того, щоб прояснити ситуацію, розповісти про усі переваги об’єднання у територіальну громаду в сесійній залі Східницької селищної ради відбувся роз’яснювальний семінар, щодо питання об’єднання територіальних громад ініційований «Асоціацією міст України». На зустріч були запрошені сільські голови сіл Бистриця, Довге, Новий Кропивник, Стрий Кропивник, Рибник, Опака. Присутніми були також голова Дрогобицької районної ради Михайло Сікора, Східницький селищний голова Іван Піляк, депутати сільських та районних рад, представники освіти, медицини, підприємці.

Представники Асоціації розповіли про фінансові і правові плюси та мінуси ОТГ, як це все працює, про те що буде з теперішніми сільськими головами, працівниками сільських рад після створення ОТГ. В основному акцентувалась увага на законодавчо-правовій базі, адже саме тут було найбільше непорозумінь та нечітких моментів, які потребували пояснень. Як сказав Василь Абаімов, один з організаторів семінару: «Обізнана людина – озброєна людина!»

Саме про законодавчо-правову базу зі змістовною та детальною доповіддю виступила Галина Гречин, яка є регіональним консультантом з правових питань офісу реформ у Львівській області. Вона розповідала про те, що буде з сільськими головами та працівниками сільських рад після створення ОТГ, хто такий староста, які його повноваження та про інші актуальні на сьогоднішній день питання, які хвилюють громаду (…) Повну версію читати ТУТ

Область:

Львівська область

Джерело:

«Нафтовик Борислава»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 липня 2024

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи знищення комунального майна внаслідок бойових дій - запис вебінару

Алгоритм дій ОМС/ВАНП у разі пошкодження чи...

Проєкт SOERA (Діяльність у рамках реформи державних підприємств України) ділиться матеріалами вебінару «Алгоритм дій...

26 липня 2024

Проєктна діяльність освітян: можливості, виклики та історії успіху

Проєктна діяльність освітян: можливості,...

Учасники інформаційної сесії від Програми "U-LEAD з Європою" дізналися, як проєктна діяльність впливає на життя школи...

26 липня 2024

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

Вакансія! Спеціаліст(ка) з комунікацій

SALAR International оголошує вакансію «Спеціаліст(ка) з комунікацій» у Програму підтримки реформ децентралізації та...

26 липня 2024

Конятинська громада: коли проєкти стають ресурсом для розвитку

Конятинська громада: коли проєкти стають...

Проєктний підхід — не джин з лампи. Але за умови системної роботи він може зробити чимало чудес. Це доводить досвід...