Як об’єднані територіальні громади Дніпропетровщини вчаться розробляти і втілювати грантові проекти

Як підготувати грантовий проект, отримати під нього гроші та реалізувати на практиці – цьому вчаться 16 новостворених об’єднаних територіальних громад Дніпропетровщини. Практичні семінари для них проводить Центр міжнародного грантрайтінга при ОДА за підтримки ПРООН в Україні й Уряду Японії. Як залучати грантові кошти, сьогодні дізнавалися у Вербківській територіальній громаді. Навчальна програма стартувала на початку липня в Апостолівській громаді, фінішує наприкінці серпня – у Ювілейній. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко. 

«У Дніпропетровській області – 16 об’єднаних територіальних громад. Ще стільки ж плануємо створити цьогоріч. Головне їхнє завдання – ефективно розвивати власні території. Сприяємо цьому спільно з європейськими партнерами. Для об’єднаних громад ми розпочали серію практичних тренінгів, на яких вони вчаться правильно залучати грантові кошти. До кінця серпня у семінарах візьмуть участь всі об’єднані громади регіону», – підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Розробка та подання грантів потребує знань у сфері проектного менеджменту. Отримати їх можна на практичних семінарах, які для громад області організував Центр міжнародного грантрайтінга при ОДА. Тренінги вже пройшли в Апостолівській і Богданівській громадах. Сьогодні вчилися розробляти проекти – у Вербківській. 

«Це не просто навчання. Учасники під час тренінгу можуть продумати ідею і створити власний проект. Кожен має робочий зошит. У ньому – методичні рекомендації та практична частина», – звертає увагу координатор проектів Центру міжнародного грантрайтінга Катерина Мінакова. 

Тематика проектів – без обмежень. Головний акцент – на потребах громади. Вітаються ідеї від ремонту дороги і реконструкції школи, до освітлення вулиці і покращення життя переселенців. 

Грантовий проект має бути чітким, структурованим та зрозумілим. Головні його складові – тема, мета, завдання та покроковий план роботи. Треба вказати цільову аудиторію та строки реалізації. Замикає проект – фінансова частина.

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024