Об’єднані територіальні громади підготували проекти на фінансування за кошти субвенції

Стан підготовки проектних заявок розглянуто на засіданні комісії з підготовки висновків щодо проектних заявок на проекти, які фінансуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, яке провела заступник голови – керівник апарату  обласної державної адміністрації, заступник голови комісії Зінаїда Бойко.

З державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаним територіальним громадам Запорізької області виділено кошти у розмірі 46553 тис. грн.

- Розпорядженням голови облдержадміністрації створено комісію з підготовки висновків щодо проектних заявок. Більшість областей працюють більш активно, ніж Запорізька область. Це обумовлено тим, що ми чекали роз’яснень, яким чином правильно оформляти проектні заявки, тому у нас виникла певна затримка в роботі. Наразі наша задача – розглянути всі пропозиції, які надають об’єднані територіальні громади. Але вони повинні відповідати вимогам, щоб заявки були оформлені, отримали позитивну оцінку та фінансування, - зазначила Зінаїда Бойко.

Наразі до обласної державної адміністрації для надання висновків надійшло 12 проектних заяв від територіальних громад. Зокрема, Комиш-Зорянська селищна територіальна громада Куйбишевського району надала п’ять  проектних заявок, Веселівська громада – одну, Берестівська громада Бердянського району підготувала три проекти, Преображенська громада Оріхівського району – три та Смирновська громада Куйбишевського району – один проект.

- По всіх заявках ми повинні надати висновки. Всі проекти мають відповідати соціально-економічній програмі розвитку територіальної громади, включати в себе розвиток інфраструктури, а також бути інформаційно наповненими, - пояснив начальник Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександр  Билим.

Підбиваючи підсумки, Зінаїда Бойко наголосила, що всі виявлені недоліки необхідно виправити в найкоротший термін – протягом тижня. Також проектні заявки вимагають публічності, обговорення, підтримки громади. На сьогодні громади знаходяться в процесі подачі інших заявок на розгляд. Посадовець також зазначила, що ці питання актуальні та важливі для всієї області,  тож облдержадміністрація допомагає об’єднаним громадам у підготовці проектних заявок і тримає це питання на контролі.

Область:

Запорізька область

Джерело:

Сайт Запорізької ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...