Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» продовжує розвивати співпрацю з громадами Одещини
Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» продовжує розвивати співпрацю з громадами Одещини

Надана підтримка, результати поточної діяльності, а також ключові кроки подальшої співпраці щодо реагування на надзвичайні ситуації, інтеграції внутрішньо переміщених осіб, а також підготовки програм відновлення. Про все це йшлося під час серії робочих візитів Габріеля Абрахама, керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», та В’ячеслава Голинського, керівника Одеського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», до громад-партнерок у регіоні.


Під час поїздки представники Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» відвідали 10 партнерських громад в Одеській області: Арцизьку, Балтську, Білгород-Дністровську, Болградську, Визирську, Доброславську, Кодимську, Саф'янівську, Чорноморську та Южненську.

Людмила Прокопечко, голова Доброславської громади, подякувала Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за надану підтримку та окреслила подальші пріоритети співпраці:

«Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» прийшов на допомогу нашій громаді, коли вона була критично необхідною. Генератори, обладнання для рятувальників, спеціальна техніка та інше обладнання допомогла нам подолати виклики, які виникли після повномасштабного вторгнення. Сьогодні ми дивимся вперед і плануємо за підтримки Проєкту розвивати економіку нашої громади, покращувати якість муніципальних послуг. Сподіваємось на допомогу Проєкту у створенні індустріального парку в нашій громаді».

 

 

Пріоритети подальшої співпраці з Проєктом озвучив Валерій Стоілакі, голова Визирської громади:

«Ми очікуємо від співпраці з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» допомогу у розробці шляхів розвитку туристичної галузі, розроблення інструментів залучення до роботи в нашій громаді осіб з числа переселенців, розроблення планів щодо роботи з твердими побутовими відходами».

 

Сергій Стандратюк, секретар Саф’янівської сільської ради, сказав:

«Наша громада є найбільшою сільською громадою України. Реалії сьогодення вимагають швидкого реагування на виклики, пов‘язані з повномасштабним вторгненням і його негативними наслідками, тому зацікавлені у допомозі Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» в розробці документів стратегічного планування, що враховуватимуть умови, що склались і стануть основою для Плану відновлення і повоєнного розвитку».

 

 

Сергій Парпуланський, голова Арцизької громади, зазначив:

«Не зважаючи на те, що наша громада розташована в глибокому тилу, з початку війни ми зазнали 26 ракетних ударів. Ще в травні минулого року було завдано удару по об‘єкту енергетичної інфраструктури нашої громади, тому допомога Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» генераторами була вкрай актуальна і дозволила забезпечити роботу соціально важливих об‘єктів. Крім того, екскаватор від Проєкту був першою новою машиною, отриманою громадою за 30 останніх років. Серед подальших пріоритетів нашої громади - створення безпечних умов проживання для наших мешканців і розвиток місцевої економіки. Тому ми сподіваємося на підтримку Проєкту у розробці стратегічних документів, створення індустріального парку, який зможе дати поштовх подальшому місцевому розвитку».

 

 

«Для посилення спроможності наших партнерів щодо реагування на надзвичайні ситуації, Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» передав Одещині ряд необхідного обладнання, включаючи екскаватори, генератори, обладнання для благоустрою, захисне спорядження для рятувальників, набори рятувальних гідравлічних інструментів та комп’ютерне обладнання. В той же час стратегії розвитку, комплексні плани просторового розвитку, інвестиційні паспорти громад дозволяють вже зараз планувати післявоєнну відбудову громад. Тому Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» всіляко підтримує наших партнерів у розробці цих документів та планування відновлення», - підсумував Габріель Абрагам, керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Переглядів: 2598
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: міжнародна підтримка
Читайте також: