Відбулася перша сесія Червоненської селищної об’єднаної територіальної громади

У смт Червоному Андрушівського району відбулася перша сесія Червоненської селищної об’єднаної територіальної громади. Представлено новообраного голову Юрія Ящука, 22 депутати та ухвалено перші 13 рішень.

Серед головних рішень – затвердження регламенту роботи ради, положення про постійні комісії, затвердження їх складу та керівництва, затвердження положення про старост, покладання виконувати обов’язки старост на осіб, які були сільськими головами.

Таємним голосування обрано секретаря ради – Галину Козаренко. Обрано також 13 членів виконкому. А ще депутати обговорили та затвердили Статут новоутвореної об’єднаної селищної територіальної громади – визначальний документ для подальшої реєстрації об’єднаної територіальної громади як юридичної особи публічного права.

Щоб не спричиняти незручностей у життєдіяльності жителів територіальної громади на перехідний період вирішено до кінця бюджетного року уповноважити виконувачів обов’язки старост як членів виконкому вчиняти відповідні нотаріальні дії, в тому числі з реєстрації актів цивільного стану та інші.

До складу виконкому депутати включили місцевих керівників підприємств, зокрема і комунальних, представників малого та середнього бізнесу, працівників бюджетної сфери.

Голова об’єднаної територіальної громади Юрій Ящук серед завдань в роботі новообраної ради та її виконкому як пріоритетні вбачає посилення відповідальності кожного члена територіальної громади за розвиток та облаштування населених пунктів, які об’єдналися, покладаючи великі надії на децентралізацію, зокрема, на збільшення фінансових можливостей та розширення повноважень органів влади на місцях. Він також презентував депутатам ряд проектів, спрямованих на поліпшення якості життя людей, які можна буде реалізувати з нового року, а також розповів про своє бачення оптимізації в роботі управлінських служб в об’єднаній громаді. Більше - ТУТ.

Область:

Житомирська область

Джерело:

«Рупор Житомира»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 вересня 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...

26 вересня 2024

В Офісі Президента розповіли про пріоритети регіональної політики на 2025 рік

В Офісі Президента розповіли про пріоритети...

Наступного року регіональна політика зосередиться на зміцненні обороноздатності країни та подоланні наслідків,...

26 вересня 2024

Як громади розвивають культуру та долають виклики в цій сфері — тези з брифінгу мерів

Як громади розвивають культуру та долають...

Культура — галузь, що часто залишається позбавленою належної уваги в суспільстві, особливо в умовах війни. Однак саме...

26 вересня 2024

Диджитальний перехід у культурі: чому це має хвилювати українців?

Диджитальний перехід у культурі: чому це має...

Cвіт невпинно диджиталізується, і вже ні для кого не є фантастичним той факт, що поруч зі звичайною реальністю існує...