З ким об’єднуватися – з «багатими» чи з «рівними»?

У Кузьминцях відбулося громадське обговорення питання про добровільне об’єднання громад. Як проінформувала загал голова села Антоніна Рогозовець, 3 липня така пропозиція надійшла від Кагарлицької міської ради. Варто нагадати, що першою це зробила Ржищівська міська рада. Але жителі Панікарчі і Кузьминець тоді відмовилися від об’єднання, щоб «краще вникнути і вивчити це питання». Тепер же настала черга сказати «так» чи «ні» пропозиції кагарличан.

Про те, що формування спроможних територіальних громад – незворотний процес, а також, що дасть придніпровським селам об’єднання у Кагарлицьку міську територіальну громаду загалу детально розповів мер Кагарлика Олександр Панюта.

Серед «козирів» Кагарлика є наявність уже діючих комунальних підприємств, які при об’єднанні будуть обслуговувати й інфраструктуру сіл.

У міста є фахівці, кошти і великий досвід по співпраці з Фондом регіонального розвитку. Широко використовується реалізація соціальних проектів завдяки співфінансуванню з коштами обласного бюджету. Уже в цьому році останніх використано 8 млн грн.

У Кагарлику є своя філія дорожнього управління, що вкрай важливо для утримання доріг, які із 1 січня будуть передані разом з коштами місцевим громадам, за винятком державних.

І, головне, об’єднана Кагарлицька громада є і буде спроможною самостійно вирішувати свої проблеми. Це – 100 мільйонів гривень доходу бюджетних коштів і вільні землі для залучення потенційних інвесторів. Два з них відкриють свої підприємства уже в нинішньому році…Повну версію читати ТУТ

Область:

Київська область

Джерело:

Вісник Кагарличчини

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024