Як Доманьовська, Мостівська, Олександрівська, Прибужанівська об’єднані громади отримають ресурси для демократичного стратегічного розвитку

Саме це нещодавно серії нарад у в 4-х ОТГ Доманьовськго та Вознесенського районів Миколаївшини обговорили представники органів місцевого самоврядування і громадськості з командою мережі «Ресурсний центр сприяння місцевої демократії» (РЦ). Представники місцевих еліт об’єднаних громад, що вже отримали сервіси різних міжнародних програм поділились своїми першими досяганнями та викликами.

За підсумком нарад в підписано відповідні угоди про співпрацю щодо розробці Стратегій розвитку, Статуту територіальної громади, генеральних планів сіл об’єднаних громад з ГО «Фонд развития г.Николаева» (ФРММ) та ознайомились з можливостями ТОВ «Архізем» щодо розробки генеоального плану і коуч-супроводжння з змельних питань.

Доманьовський селищний голова Олександр Дога відмітив, що об’єднана громада за допомогою програми DOBRE розробляє Стратегію та вчиться належному врядуванню. Але і визнав нагальність сервісів команди РЦ з налагодження дієвої самоорганізації та єднання зусиль селища Доманьовка і всіх 9 –ти сіл ОТГ у  вирішені проблем гармонійного розвитку об’єднаної громади.

Голова Мостовської об’єднаної громади  Надія Бабанська, погодившись з доманівським колегою щодо нагальності як сервісів DOBRE так і «Ресурсного центру сприяння місцевої демократії» підкреслила очікування допомоги саме в запроваджені проектної культури у працівників органів місцевого самоврядування та громадських активістів…Повну версію читати ТУТ

 

Область:

Миколаївська область

Джерело:

Samoorg

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024