Пожежна безпека населених пунктів Прикарпаття – важливе завдання об’єднаних територіальних громад

В Івано-Франківській ОДА спільно з Управлінням ДСНС в області відбувся семінар «Секторальна децентралізація: стан впровадження та основні перешкоди – пожежна безпека та цивільний захист населення» з представниками об’єднаних територіальних громад області.

Розпочинаючи семінар, директор центру розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області Руслан Панасюк підкреслив, що у зв’язку з процесами децентралізації, на об’єднані територіальні громади покладаються нові, набагато ширші повноваження, а відповідно, зростає і відповідальність. На сьогодні, в області створено 12 об’єднаних територіальних громад, їх кількість буде постійно збільшуватися і тому тільки у тісній співпраці з органами виконавчої влади та рятувальниками, можна досягти ефективних результатів.

У свою чергу, перший заступник начальника Управління ДСНС в області Ігор Оксентюк відзначив, що захист населення і територій від пожеж та інших надзвичайних ситуацій різного характеру є першочерговим завданням громад та їх керівників.

На семінарі були розглянуті питання планування заходів цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах, створення власного матеріального та фінансового резерву, оповіщення населення про лихо, а також оперативне реагування на надзвичайні ситуації. Було підкреслено, що у цих питаннях територіальні громади можуть розраховувати на методичну та практичну допомогу з боку структурних підрозділів з питань цивільного захисту райдержадміністрацій, управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА, навчально-методичного центру Івано-Франківської області та територіальних підрозділів Управління ДСНС України в області.

Область:

Івано-Франківська область

Джерело:

«Бріз»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024