Депутати на засіданні комісії погодили зміни до Перспективного плану формування територій

1 листопада під головуванням Лариси Білозір відбулося засідання постійної комісії обласної Ради 7 скликання з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції,  міжнародного та міжрегіонального співробітництва.

У роботі комісії взяли участь головний спеціаліст організаційного відділу апарату обласної державної адміністрації Афон Копитко та керівник Вінницького офісу реформ регіонального розвитку Олег Левченко.

До порядку денного комісії було внесено два питання,  одне з яких - проект рішення сесії обласної Ради „Про внесення змін до рішення 38 сесії обласної Ради  6 скликання від 24 червня 2015 року № 894 „Про проект Перспективного плану формування територій громад Вінницької області”, ініційоване облдержадміністрацією. Члени комісії одноголосно погодили вищевказаний проект рішення, яким вносяться зміни до Перспективного плану об’єднаних територіальних громад Вінницької області, з метою приведення у відповідність меж  утворених у 2016 році ОТГ в області, а саме: - 19-ти об’єднаних територіальних громад в 11-ти районах області.

- Об’єднання сільських, селищних, міських рад територіальних громад, відповідно до перспективного плану, дає можливість новоутвореній громаді отримати новий правовий статус територіальної громади з повноваженнями міст обласного значення та прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом, - зазначила Лариса Білозір.  - Об’єднання в громадах Вінниччини  відбувається навколо точок економічної активності, якими є міста районного значення, селища та потужні села, що можуть і мають стати центрами зростання для сільських територій. Внесення і затвердження на сесії обласної Ради змін до Перспективного плану дасть можливість громадам отримати державну субвенцію на розвиток інфраструктури. І ми, як депутати, маємо підтримати ці зміни та надати громадам шанс отримати кошти на розвиток соціально-економічної сфери.

Область:

Вінницька область

Джерело:

Сайт Вінницької обласної ради

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024